x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Aceste două ţigănci fac parte dintr-o grupare care a păcălit statul britanic cu aproape un milion de euro! Ce palate şi-au construit cu aceşti bani

Aceste două ţigănci fac parte dintr-o grupare care a păcălit statul britanic cu aproape un milion de euro! Ce palate şi-au construit cu aceşti bani

25 Feb 2012   •   09:46
Aceste două ţigănci fac parte dintr-o grupare care a păcălit statul britanic cu aproape un milion de euro! Ce palate şi-au construit cu aceşti bani

Ramona si Dorina Dumitru, doua tiganci din Tandarei, membre ale unei grupari botezate de presa britanica tabloida 'Con Air', au fost condamnate la plata unor despagubiri de 17,65 lire (aproximativ 90 de lei), dupa ce au tepuit sistemul de asigurari britanic cu suma de 182.439 de lire – 223.655 euro, adica aproape un milion de lei. Gruparea 'Con Air' are, in total, 9 membri, care au dat un tun totalizand 800.000 de lire – 944.500 de euro, adica peste 4 milioane de lei.

Folosindu-se de documente falsificate, cele doua (si acolitii acestora) si-au procurat coduri unice de asigurare, in baza carora au primit diverse beneficii sociale.

Banii au fost adusi in Romania cu avionul, membrii gruparii calatorind des in Marea Britanie, cu avioane low-cost, atunci cand aveau de incasat beneficiile sociale.

Conform tabloidului 'The Sun', banii au fost 'investiti' in construirea mai multor palate tiganesti, care sunt aliniate pe o strada din Tandarei 'aidoma vilelor din Beverly Hills'. (Vezi aici palatele taganesti din Tandarei)

Cu toate acestea, in fata judecatorului britanic, cele doua au pretins ca nu poseda bunuri cunoscute sau care pot fi recuperate, iar procurorii nu au putut dovedi contrariul. Asa ca, Ramona Dumitru a fost condamnata la doi ani de inchisoare si plata unei despagubiri de 16,65 lire, iar Dorina Dumitru la 20 de luni de inchisoare si plata unei despagubiri de 1 (un) euro.

In total, cei noua membri ai gruparii au primit pedepse totalizand 13 ani de inchisoare.

In luna aprilie se vor decide despagubirile pe care le vor avea de achitat liderul gruparii 'Con Air', Dumitru Telus si alti trei acoliti ai acestuia. Telus a fost condamnat la 4 ani si opt luni de inchisoare. (R.V.)

×