x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Adriano Celentano: "Michael a fost ucis de presă"

Adriano Celentano: "Michael a fost ucis de presă"

29 Iun 2009   •   00:00

Într-un editorial publicat în Corriere della Sera, artistul italian Adriano Celentano scrie că presa e adevăratul asasin, în cazul lui Michael Jackson.



"Adevăratul asasin e în faţa noastră, îl privim, îl întâlnim în fiecare zi când mergem să cumpărăm ziarul sau deschidem televizorul. Se poate spune că e criminalul pe care-l avem în casă, căruia îi dăm să mănânce, îi oferim un adăpost, dar nu facem nimic pentru a-l educa să nu mai ucidă.

Ne prefacem că nu am văzut bine că ştirea despre nevinovăţia lui Michael Jackson a fost una mică, imposibil de comparat cu spaţiul imens pe care ocupa, în urmă cu câţiva ani, informaţia că este acuzat de molestare sexuală. Timp de zeci de ani, presa criminală l-a masacrat, deşi el s-a declarat inocent şi nu exista nicio probă împotriva lui. L-au distrus, devastat, l-au rupt în două.

Şi când, într-un final, a venit ocazia de a fi reînălţat pe drept în ochii lumii, presa ce a făcut? I-au dat o ultimă lovitură de graţie: au spus «Michael Jackson a fost declarat nevinovat». Dar au spus-o cu o vocea abia şoptită, încât ultimii pumni daţi de presă au fost de data aceasta fatali.

Cu sufletul încă sângerând, a încercat să dea voce acelei nevinovăţii în sfârşit recunoscute, într-un mod diferit şi genial, ca de obicei. Efortul a fost supraomenesc. Şi-a adunat ultimele forţe,deja măcinate de maşina de consumerism şi şi-a anunţat ultima întâlnire cu milioanele sale de fani (...). Timp de 50 de zile, ar fi cântat pentru toţi cei care l-au iubit şi nu au avut îndoieli în privinţa nevinovăţiei sale.
Ar fi transmis lumii acel adevăr pe care presa l-a omis cu şiretenie. Dar acum, lumea l-a înţeles, în sfârşit," scrie Celentano. (C.P.)

×
Subiecte în articol: special