x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Am scapat de suspendarea negocierilor cu Uniunea Europeana

Am scapat de suspendarea negocierilor cu Uniunea Europeana

19 Feb 2004   •   00:00

Membrii Comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European nu vor cere suspendarea negocierilor Romaniei cu Uniunea Europeana (UE), a declarat ministrul-delegat Vasile Puscas. Comitetul a dezbatut aseara, timp de cateva ore, de la 18:30, ora Romaniei, raportul intocmit de baroana Emma Nicholson asupra stadiului in care se afla Romania in procesul de aderare.

REFORMULARE. Potrivit ministrului Puscas, amendamentul comun al europarlamentarului european Arie Oostlander si al baroanei Emma Nicholson, care propunea suspendarea negocierilor cu Romania, a fost reformulat. Astfel, Comitetul va recomanda nu intreruperea, ci "reorientarea strategiei de aderare a Romaniei la UE".
Negociatorul-sef al Romaniei cu UE a asistat la dezbateri in calitate de observator, a spus ca reformularea amendamentului pune accent pe indeplinirea de catre Romania a criteriilor politice si ale statului de drept, implementarea reformelor in justitie si functionarea institutiilor de aplicare a legislatiei, precum si intarirea capacitatii administratiei publice.

AZI SE VOTEAZA! Surse bine informate ne-au declarat ca multi dintre membrii Comitetului au fost de acord ca tonul extrem de dur al amendamentelor nu este constructiv pentru Romania. De aceea, atitudinea parlamentarilor europeni, care voteaza azi in Comitet raportul, va fi de a ajuta Romania sa isi rezolve problemele si sa devina membru al UE in 2007, asa cum se preconizeaza. Documentul va ajunge in plenul Parlamentului European la intrunirea din 8-10 martie, a mai spus Puscas. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: eveniment