x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Exces de Putere: Clotilde Armand și-a micșorat conacul cu suprafața a cinci garsoniere

Exces de Putere: Clotilde Armand și-a micșorat conacul cu suprafața a cinci garsoniere

de Razvan Popa    |    16 Feb 2021   •   07:06
Exces de Putere: Clotilde Armand și-a micșorat conacul cu suprafața a cinci garsoniere

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se joacă de-a v-ați ascunselea cu Agenția Națională de Integritate. Edilului de sector, mai clar, i-a intrat casa la apă. În declarația de avere. Așa demonstrează o anchetă în exclusivitate a emisiunii Exces de Putere - Antena 3. Aceasta arată cum Clotilde Armand a reușit să nască suspiciuni cu una din proprietățile sale: un conac aflat într-o zonă de lux al Capitalei. 

 

Imobilul care în acte ar trebui să aibă 300 mp este mult mai mare. Documentele notariale arată că proprietatea este construită pe patru niveluri, având demisol, parter, etaj și mansardă, desfășurarea fiind pe o suprafață de 450 de metri pătrați.

Același act notarial arată că prețul vânzării a fost 540.000 de euro. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, banii au fost achitați integral în 2014. La momentul tranzacției, Clotilde Armand face precizarea în acte că imobilul constituie bunul său propriu, fiind căsătorită cu Sergiu Moroianu sub regimul separației de bunuri încheiat prin contract prenupțial în 1996.  

În afara actelor notariale, și alte documente arată că imobilul deținut de Clotilde Armand este mult mai mare decât cele înscrise în declarațiile de avere. Astfel, în 1995, o  evaluare seismică conține următoarele: @Stare clădire: existentă. Adresa: XXXX, nr 41. Anul construcției: 1927. Tip: mixt. Suprafața desfășurată:  549 de metri pătrați@.

Imobilul este o adevărată bijuterie în cartierul exclusivist din nordul Capitalei. Deși este vechi, i s-au adus multiple îmbunătățiri: de la termopane la gresie scumpă și poartă electrică a garajului. Modificările ar fi trebuit să aibă autorizație din partea primăriei. Dar actualul primar al Sectorului 1 nu ne-a oferit niciun răspuns. Consiliera sa a încercat să intermedieze discuția noastră cu edilul, însă la întrebările puse nu am primit niciun răspuns.

Potrivit acelorași declarații de avere, soțul lui Clotilde Armand mai deține și alte imobile în Capitală – toate închiriate. De remarcat este un alt conac aflat în marginea Palatului Patriarhal, în zona Unirii. Aici, casa a fost închiriată, succesiv, unor societăți comerciale.  În prezent, Armand susține - în declarația de avere - că există un venit de 32.400 de euro, anual, de pe urma acestui imobil. Chiriașul fiind o firmă de consultanță – BPI Management Consulting. Cu ceva timp în urmă, în declarația sa de avere completată pentru anul fiscal 2017, în calitate de consilier local, Armand arăta că are un venit anual de 28.350 euro din închirierea acestui imobil. Interesant, în acea vreme, pe lângă actualul chiriaș la rubrica “sursa venitului” era trecută și o altă societate: Point Public Affairs SRL. Aceasta apare în spatiul public ca fiind o firmă de lobby care s-a ocupat de campaniile electorale ale lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis!

 


 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand exces de putere