x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Omul care a fugit cu calculatoarele Parlamentului conduce noile afaceri ale familiei Udrea-Alexandrov

Omul care a fugit cu calculatoarele Parlamentului conduce noile afaceri ale familiei Udrea-Alexandrov

de Ion Alexandru     |    18 Mar 2022   •   07:15
Omul care a fugit cu calculatoarele Parlamentului conduce noile afaceri ale familiei Udrea-Alexandrov

Partenerul de viață al Elenei Udrea, omul de afaceri Adrian Alexandrov, implicat în afacerea privind ridicarea megacartierului de lux „Transilvania Smart City”, în orașul păstorit de Emil Boc, și-a înființat, anul acesta, alte două companii.

Una se ocupă cu administrarea bunurilor imobiliare, iar cealaltă se ocupă cu producția și distribuția de energie electrică. Cele două societăți sunt deținute de Realtopfrma SA, companie implicată direct în  afacerea imobiliară de la Cluj-Napoca și este administrată de Adrian Alexandrov împreună cu fostul deputat PMP, condamnat definitiv în dosarul „Carpatica”, Adrian Gurzău. Nașa copiilor acestuia din urmă este nimeni alta decât Elena Udrea, iar Gurzău a devenit celebru, în urmă cu mai mulți ani, când a declarat că, din salariul de demnitar, și-a permis să își cumpere un Mercedes ML pentru că nu mânca decât pe la sindrofii.

În datele de 17, respectiv 18 ianuarie 2022, afacerile partenerului de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, s-au mărit numeric, prin înființarea a două noi companii. Astfel, prima firmă înregistrată la Registrul Comerțului se numește SC Transilvania Smart Management SRL, are sediul la Cluj-Napoca, și a fost înființată de SC Realtopfarma SA, din Corbeanca, județul Ilfov, în calitate de unic asociat.

„Jurnalul” a dezvăluit, în urmă cu doi ani, că SC Realtopfarma SA este o companie în care Adrian Alexandrov a intrat, inițial, cu acțiuni la purtător, alături de oamenii de afaceri maramureșeni Mariana și Gheorghe Petrovan. Revenind, însă, la SC Transilvania Smart Management SRL, înființată la 17 ianuarie 2022, aflăm că aceasta se ocupă cu activități de administrare imobiliară pe bază de comision sau de contract și are doi administratori. Unul este Adrian Alexandrov, iar al doilea este nimeni altul decât Adrian Gurzău, fost parlamentar PDL, ulterior PMP, până în 2016.

Ambele companii au sediul la Cluj

A doua zi, în data de 18 ianuarie 2022, SC Realtopfarma SA înregistrează la Registrul Comerțului, tot în calitate de unic asociat, o a doua firmă, pe nume SC Transilvania Smart Energy SRL, cu sediul social la aceeași adresă din Cluj-Napoca. Obiectul de activitate al acestei societăți este „producția, transportul și distribuția energiei electrice”, iar activitatea principală declarată este „comercializarea energiei electrice”. Și această companie este administrată de Adrian Alexandrov, împreună cu Adrian Gurzău.

Mai mult, ambele firme nou-înființate au un capital social de 200 de lei, împărțit în 20 de părți sociale a câte 10 lei fiecare, iar acționarul unic, SC Realtopfarma SA, este reprezentat de Otilia Nicoleta Androne, fosta șefă de cabinet a Elenei Udrea, la Camera Deputaților, fostă candidată PMP la consiliul Local Sector 6 și la Consiliul General al Municipiului București și, în urmă cu doi ani, director al Grupului de Consilieri ai Președintelui Senatului.

A treia societate, cumpărată în septembrie 2021

Interesant este faptul că relația de afaceri dintre Adrian Alexandrov și fostul deputat Adrian Gurzău ține de mai mult timp, mai exact din 9 septembrie 2021, când tot Realtopfarma SA a înființat o altă companie, pe nume SC Transilvania Smart Arhitecture SRL, cu sediul la aceeași adresă, care se ocupă cu activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea. Adrian Gurzău a fost numit administratorul acestei companii încă de la înființare. 

Realtopfarma SA este asociatul unic al unei alte societăți, SC Chester Group Investments SRL, pe care a cumpărat-o, în 14 ianuarie 2021, de la Chester Properties Limited, cu sediul în Gibraltar. După achiziția companiei, administratorii Maurice Moses Benady și Canetti Nicolai au fost înlocuiți cu Adrian Alexandrov și cu Adrian Gurzău. Realtopfarma mai deține și compania Transilvania Smart Construct SRL.

Coadministratorul lui Alexandrov și-a falimentat mai multe firme

Toate aceste companii sunt implicate în dezvoltarea imobiliară de mare anvergură de la Cluj-Napoca, sub denumirea de „Transilvania Smart City” (VEZI FOTO), care are proiectate 10.000 de apartamente, un mall de 100.000 metri pătrați, mai multe hoteluri și restaurante, un parc de două hectare, o creșă, o grădiniță, o școală, precum și un heliport. Transportul spre aeroport și spre minioraș se va face cu telegondola, iar livrările în interiorul cartierului vor fi efectuate cu drone. De asemenea, zona va beneficia de încărcare a mașinilor electrice.

Niciun business deținut nu a rezistat

La fel de interesant este că Adrian Alexandrov a decis să își administreze aceste afaceri alături de Adrian Gurzău, cel despre care aflăm, tot de la Registrul Comerțului, că a deţinut, în trecut, afaceri pe care le-a falimentat. În 2003, a înfiinţat o companie, denumită SC Ultramedia SRL, care s-a ocupat iniţial tot cu activităţi de telecomunicaţii. Firma a avut un sediu chiar în incinta restaurantului din Piaţa Gării, din Staţia CFR Cluj-Napoca. Societatea a intrat în insolvenţă în anul 2010. O altă firmă deţinută de Gurzău a fost SC Gumec Service SRl, pe care a lichidat-o în 2007, cu datorii de 360 de milioane de lei vechi. O a treia firmă, SC Feroviara Extres SRL, înfiinţată de Adrian Gurzău împreună cu jurnalistul clujean Sorin Gheorghe Marghitaş, derula activităţi de transport pe calea ferată, apoi cu programe de radio şi TV. Firma s-a închis în anul 2010, înregistrând pierderi de 36.000 de lei. În fine, o altă firmă pe care Adrian Gurzău a deţinut-o se numeşte Tain Import Export SRL, pe care a preluat-o în anul 2007 de la afaceristul din domeniul imobiliar Daniel Marius Voicu, în care a fost asociat cu fosta sa soţie, Amalia, falimentată şi radiată de la Registrul Comerţului în anul 2012.

Conducea un ML, pentru că nu mânca pâine și se alimenta la ceremoniile oficiale

Mai mult, din analiza averii declarate de Adrian Gurzău în mod oficial, rezultă că ex-deputatul PMP era aproape falimentar şi dator la bănci. Presa clujeană s-a sesizat, la vremea respectivă, şi l-a întrebat pe Gurzău cum reuşeşte să trăiască cu mai puţin de 600 de lei pe lună. Răspunsul batjocoritor al acestuia a fost că „face economii pentru că nu mănâncă pâine”. Ulterior, Gurzău a fost văzut la volanul unui autoturism Mercedes ML, despre care le-a precizat aceloraşi jurnalişti că şi l-a permis deoarece a economisit banii de hrană, „pentru că mânca pe la diverse ceremonii oficiale”. În 2015, singura sursă de venit declarată de Adrian Gurzău a fost salariul de parlamentar, în valoare de 58.908 lei pe an. În ceea ce o priveşte pe noua soţie, Cecilia Georgiana Petrovan, aceasta nu este menţionată în aceste documente.

×