x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Frunzăverde F.M. Director din Radio face jocuri de culise

Frunzăverde F.M. Director din Radio face jocuri de culise

de Adrian Mogos    |    22 Feb 2012   •   21:00
Frunzăverde F.M. Director din Radio face jocuri de culise

Pe deputatul PDL Valentin Rusu l-a luat gura pe dinainte acum cateva zile si l-a anuntat candidat PDL la Primaria Resitei pe Doru Dinu Glavan, directorul Radio Resita, institutie de stat. Deputatul Rusu, fost ajutor de ospatar, este finul lui Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin si prim-vicepresedintelui PDL la nivel national. Rusu a pus la pamant firma CJ Caras-Severin care se ocupa de drumuri si dupa ce a ajuns deputat in 2008, in Consiliul de Administratie al firmei de drumuri a fost numita tocmai fata lui Glavan, Oana Maria Cenan Glavan.

Trambita politica pe bani publici
Este de notorietate faptul ca Radio Resita, radio public care ar trebui sa nu fie implicat politic, este de fapt trambita F.M. a lui Frunzaverde. Pe langa faptul ca ii ridica zilnic osanale Ayatollahului, cum este cunoscut Frunzaverde, Glavan a reusit sa faca din Radio Resita, lider in judet la audienta, propria-i mosie. Pu­pila lui Glavan, Oana Maria, isi im­parte locul de munca cu sotul si cumnata, toti fiind angajati cu salarii exor­bitante, in jur de 1.500 de euro pe luna. Glavan a incercat sa aranjeze nu cu mult timp urma un concurs pentru postul de redactor-sef atunci cand se va pensiona, concurs la care evi­dent nu s-a inscris decat fiica sa. Ca ur­mare, concursul a fost anulat de So­cietatea Romana de Radiodifuziu­ne (SRR). Fata lui Glavan face excursii dese in Austria in interes de serviciu, chipurile, la invitatia unui radio partener, condus de un roman. De fapt, ea merge la schi, ultima data cand s-a cerut in Austria fiind in pe­rioada 2-5 februarie 2012. Pe de alta parte, pe 10 ianuarie 2012, Doru Di­nu Glavan, obosit pesemne de treburile de la radio, urmarea intens emi­siunile tv legate de demisia lui Raed Arafat. Glavan i-a trimis pre­zentatorului tv Robert Turcescu un mail in care ii preciza care sunt decla­ratiile aparute la alt post tv in urma acelui scandal.

Tradare, tradare! De trei ori tradare!
Pe 12 ianuarie 2012 s-a incheiat un proces-verbal cu ocazia desfa­surarii unei etape privind selectia unui membru in Comitetul Director al SRR in domeniul editorial cu accest pe studiourile teritoriale, programe si proiecte editoriale speciale. Rezultatele au ajuns si pe masa lui Glavan, care intetioneaza sa-si puna propriul om in condu­cerea SRR. Datele, care ar fi trebuit sa fie secrete pana la definitivarea concursului, inclusiv CV-urile candida­ti­lor, i-au parvenit a doua zi de la Adelina Radulescu, care efectiv i-a dat un forward e-mail-ului pe care ea il primise de la Alina Ciorpan, angajata SRR. Imediat ce le-a primit, el le-a trimis fiicei sale Oana si le-a catalogat drept mascarada a USL. Si astfel a inceput un du-te-vino de mesaje intre tatal si fiica, in care membrii comisiei de concurs erau facuti cu ou si cu otet: despre clanul presedintelui-director general Andras Demeter, despre afa­cerile lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, despre Stejarel Olaru, alintat in mail-uri Copacel, si contractele acestuia cu tv, despre Mirela Fugaru, despre Ducu Bertzi. Disperat ca nu ii ies treburile, Glavan i-a scris fiicei ca oricum candidatii din Resita care s-au inscris la concurs vor trece prin mana sa si ca Frunzaverde l-a asigurat ca va fi taraboi la Bucuresti fata de modul cum Demeter gestioneaza SRR. Drept raspuns, pupila aflata pe alte meleaguri i-a spus sa nu se agite si ca nu este in regula ca Olaru, prin oamenii sai, isi baga nasul in Caras-Severin. Glavan era in sedinta de redactie si nu a putut fi contactat.

×
Subiecte în articol: frunzaverde sorin frunzaverde