x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Judecătoarea Carmen Mladen pretinsese şi primise de la fostul amant alţi 5000 de euro

Judecătoarea Carmen Mladen pretinsese şi primise de la fostul amant alţi 5000 de euro

de Adriana Oprea-Popescu    |    22 Aug 2012   •   14:08
Judecătoarea Carmen Mladen pretinsese şi primise de la fostul amant alţi 5000 de euro

La 13 iunie a.c., judecatoarea Carmen Mladen a fost prinsa in flagrant, in zona Garii de Nord din Bucuresti, in timp ce primea suma de 5000 de euro, bani pentru care, impreuna cu Stoian Ionel, il santajase pe avocatul Matei Catrinoiu. Acesta a recunoscut ca a avut o relatie extraconjugala cu judecatoarea Mladen, "timp de doua-trei luni, in anul 2010'. Doi ani mai tarziu a fost santajat sa plateasca 5.000 de euro, pentru a nu fi date publicitatii "fotografii compromitatoare ce i-ar afecta viata personala si cariera profesionala'. In urma flagrantului, judecatoarea Mladen a fost retinuta si a primit apoi mandat de arestare pentru 29 de zile, mandat care ulterior a fost prelungit. Pe 21 iunie, Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din functie a lui Mladen Carmen, judecator la Curtea de Apel Craiova, "ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva acesteia, incepand cu data de 14.06.2012'.

Rol nou si greu
Judecatoarea Mladen Carmen intra in boxa acuzatilor pasind apasat si privind inainte. E al patrulea termen al procesului. Inculpata e sigura pe ea, are parul aranjat, sprancenele pensate si buzele date cu ruj. Aceeasi nuanta cu lacul de pe unghii. Daca n-ai sti, nici n-ai zice ca vine din arestul preventiv. E imbracata cochet, poarta o bluza argintie, cu maneci lungi, dintr-un material subtire, si pantaloni negri. Intr-o mana tine un pet mic cu apa minerala si-o carte de citit. E plictisitor sa astepti inceperea sedintei de judecata. In cealalta mana are un pix.

Se ridica in picioare atunci cand intra in sala judecatorul Curtii de Apel Bucuresti. Dupa cateva minute, magistratul devine ingaduitor: "Daca nu va simtiti bine, stati jos. Si va ridicati atunci cand trebuie sa vorbiti'. Inculpata ramane in picioare. Cand vrea sa ia cuvantul, ridica doua degete in aer, ca la scoala. Pare usor incurcata de situatia in care se afla. La Curtea de Apel Craiova, ea era cea care punea intrebarile.

Bani pentru operatie
Eliberat provizoriu sub control judiciar pe 3 august, Stoian Ionel, co-inculpatul, solicita instantei un nou termen, pentru a-si angaja avocat. La termenul trecut avusese unul, ii aminteste judecatorul. "Nu mai e', constata Stoian. In lipsa aparatorului lui, nu se pot face audieri. Partii vatamate i se ia o declaratie pe latura civila. E intrebat daca are pretentii la bani. "In cazul respectiv, doar transportul sa-mi fie platit, ca m-am deplasat de la Targu Jiu...', incepe Catrinoiu. Judecatorul il intrerupe. Ii explica cum e cu constituirea de parte civila. "Nu am nicio pretentie civila de la inculpat', precizeaza Catrinoiu. Apoi trage aer in piept si continua... "desi nu mi s-a restituit imprumutul acordat doamnei Mladen Elena, in suma de 5.000 de euro'. Acei 5.000 de euro care au fost dati la flagrant? "Nu, nu e vorba de suma ce a facut obiectul flagrantului, acei bani mi-au fost dati de DNA. Eu vorbesc de 5.000 de euro pe care i-am acordat, imprumut, acum 3 ani, cand mi-a spus ca sotul ei e bolnav si trebuie operat la cap, in Italia. Eu avusesem sotia bolnava de cancer la san, asa ca am crezut-o si am zis sa fac un act caritabil'. Desi cei 5.000 de euro au fost acordati cu titlul de imprumutat, Catrinoiu nu i-a mai vazut inapoi nici in ziua de azi. "Nu era niciun martor de fata atunci, nu i-am eliberat vreo chitanta, de aceea mi-e si greu sa solicit restituirea lor pe cale judecatoreasca', marturiseste el.

In apararea unei necunoscute
La randu-i, inculpatul Stoian Ionel declara judecatorului ca doreste sa depuna la dosar acte eliberate de spitalul de psihiatrie. Co-inculpatul e imbracat intr-o camasa in carouri viu colorata si transpira abundent, din cauza agitatiei. Despre el, judecatoarea ii spusese lui Catrinoiu ca e fost ofiter al SRI, iar in prezent este ofiter de politie judiciara in cadrul DNA. Mic, indesat, cu cearcane vinetii la ochi, Stoian pare acoperirea perfecta pentru orice serviciu. Chiar si pentru unul de ceai... Cand iese din sala de judecata, irascibilitatea lui creste. Spune ca cineva ar trebui sa-i ia apararea doamnei judecatoare (cea despre care anchetatorilor le-a declarat ca nu o cunoaste) si sa spuna public lucrurile bune pe care ea le-a facut. De unde le stie el? "Din dosar, sunt acolo'. El se simte cumva scos din ecuatie, are un maldar de hartii in care a fost diagnosticat cu "tulburare depresiva majora'. Motiv pentru care se afla si-n incapacitate de munca. "Dar ce meserie aveti, la baza?'. Priveste lung si insaileaza rapid: "croitor'. Spune ca habar n-are cum a nimerit in dosar, ca-si pierduse cu o luna in urma telefonul de pe care s-au facut interceptarile, ca nu e el cel care vorbea cu judecatoarea... Si ca din senin, intr-o tentativa de a fenta subiectul, te invita sa-l pipai pe camasa, ca sa vezi cat de tare a asudat din cauza complicatiilor astora, care nu-l lasa sa doarma noaptea. S-apoi pleaca din Palatul Justitie prin Bucuresti, sa-si caute avocat. Unul celebru, cu firma.

Si, pentru ca el sa reuseasca sa-si gaseasca un aparator, instanta Curtii de Apel Bucuresti a fixat un nou termen in proces, pentru data de 11 septembrie a.c.

______________________________________________
La 6 iulie, DNA a dispus trimiterea in judecata a judecatoarei Mladen Carmen si a lui Stoian Ionel, pentru savarsirea infractiunii de santaj. Procurorii au retinut ca "la data de 28.05.2012, partea vatamata C.M. s-a adresat cu o plangere Directiei Nationale Anticoruptie, in cuprinsul careia a aratat ca inculpata Mladen Elena Carmen, judecator in cadrul Curtii de Apel Craiova - Sectia a II-a Civila, impreuna cu o persoana ce s-a prezentat sub numele de «Bratu» (identificat ulterior in persoana inculpatului Stoian Ionel) exercita asupra sa acte de amenintare pentru a-i remite suma de 5.000 euro, in caz contrar, urmand a fi date publicitatii fotografii compromitatoare ce i-ar afecta viata personala si cariera profesionala. Astfel, partea vatamata C.M. a relatat ca, la data de 28.05.2012, avand calitatea de lichidator judiciar, s-a deplasat la Curtea de Apel Craiova, in vederea participarii la judecarea unei cauze. Aflandu-se in holul instantei, partea vatamata a fost acostata de inculpatul Stoian Ionel care s-a recomandat sub numele de «Bratu» si care i-a spus ca, pe plan local, exista persoane care intentioneaza sa-i faca rau si care detin fotografii compromitatoare la adresa sa. Deoarece partea vatamata si-a exprimat reticenta cu privire la existenta acestor informatii, numitul «Bratu» i-a dat asigurari ca rolul sau este de a-l proteja, scriindu-i pe un bilet numele sau de telefon pentru a-l contacta'.

Ajuns acasa, Catrinoiu l-a sunat pe «Bratu», i-a acesta i-a transmis ca trebuie sa ia legatura urgent cu "Carmen', apoi a inchis. Dupa o ora, a fost sunat chiar de "Carmen', adica de judecatoarea Mladen Carmen Elena. Cei doi se stiau din 2010. La telefon, Carmen i-a spus lui Catrinoiu ca trebuie sa se vada urgent, pentru a discuta. "In ziua de 29.05.2012, cei doi s-au intalnit, imprejurare in care inculpata i-a pus in vedere partii vatamate ca, pana la data de 01.06.2012, trebuie sa-i remita suma de 5.000 euro, pentru ca, in caz contrar, vor fi date publicitatii fotografii cu cei doi din perioada relatiei pe care au avut-o, situatie in care ea va fi nevoita sa depuna o plangere impotriva lui Catrinoiu Matei, pentru a fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de viol. Totodata, inculpata Mladen Carmen Elena i-a explicat ca «Bratu» este fost ofiter al SRI, iar in prezent este ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, este foarte dur si detine fotografii compromitatoare care le-ar putea afecta viata personala si cariera profesionala'.

Era in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, iar Catrinoiu candida la sefia Consiliului Local Gorj din partea PNTCD. Convins fiind ca cei doi ii pot compromite viata de familie si cariera politica, a mers la DNA si a facut plangere. Pentru lamurirea situatiei de fapt si pentru identificarea tuturor participantilor la activitatea infractionala au fost emise autorizatii de interceptare si inregistrare a convorbirilor si comunicarilor telefonice purtate intre persoane implicate, precum si de interceptare si inregistrare audio – video a convorbirilor purtate in mediu ambiental intre inculpati si partea vatamata. Astfel, "s-a stabilit ca inculpata Mladen Elena Carmen, desi a incercat sa convinga partea vatamata ca si ea este expusa compromiterii, exercitandu-se presiuni si asupra ei in sensul remiterii sumei de bani mentionate mai sus, in realitate ea este persoana care constrangea partea vatamata, in mod repetat, amenintand-o cu publicarea fotografiilor.' Relevanta in acest sens este o discutie interceptata in mediu ambiental la 7 iunie a.c.

"Mladen Elena Carmen: Deci pozele sunt la ei, le vor inlatura. Presiunile au fost foarte mari. M-au pus pe mine, cica sa fac eu plangere… De fapt eu am fost o marioneta, pe tine te voiau sa te distruga. Intelegi?
C.M.: Eu am facut rost de suma asta de cinci mii de euro…
Mladen Elena Carmen: As! Pai, stiu ca este… na!…
C.M.: Pai, pai... eu spusei, le dam banii si ramanem cu beleaua in continuare. Tu asculta…
Mladen Elena Carmen: Nu ramanem cu nicio belea. Deci absolut iti garantez, sub nicio forma nu este nicio belea. Deci nu este nicio belea. Ce vrei sa-ti fac, sa-ti dau in scris?"
Judecatoarea Mladen tinea legatura permanent cu complicele ei, inculpatul Stoian Ionel, sfatuindu-se asupra modului de abordare a partii vatamate, pentru a o determina sa le dea cei 5.000 de euro. In data de 7 iunie 2012, orele 15:23 cei doi discuta intre ei:
Mladen Elena Carmen: "Vrea pozele, altfel nu da nimic. Se duce acasa si daca nu i se dau pozele, nu da nimic...
Stoian Ionel: "De unde sa luam noi poze?'

In cursul zilei de 12 iunie a.c., la insistentele judecatoarei Mladen, barbatul santajat stabileste o intalnire cu aceasta in Bucuresti, pentru a-i da suma de 5.000 de euro, "imprejurare in care inculpata i-a dat asigurari lui C.M. ca situatia in care se afla va fi rezolvata, urmand ca acesta sa primeasca sprijin politic pentru alegerile parlamentare. In ziua de 13.06.2012 inculpata MLADEN ELENA CARMEN s-a deplasat de la Craiova la Bucuresti impreuna cu inc. STOIAN IONEL, calatorind cu trenul, pentru a se intalni cu partea vatamata. In urma discutiilor telefonice purtate intre inculpata si partea vatamata, acestia au stabilit de comun acord sa se intalneasca la ora 18:30 in zona Garii de Nord din Bucuresti. Desi cei doi inculpati au sosit impreuna in Gara de Nord, doar inculpata MLADEN ELENA CARMEN s-a intalnit cu partea vatamata, intrevederea derulandu-se in autoturismul partii vatamate, unde aceasta i-a inmanat suma de 5.000 euro, suma care a fost gasita ulterior in poseta inculpatei, in urma actiunii de flagrant'.

Averea detinuta de judecatoare impreuna cu sotul ei
Carmen Mladen este casatorita cu Radu Mladen, profesor de educatie fizica la Colegiul National Carol I, din Craiova. Conform declaratiei de avere depusa de judecatoare in iunie 2011, cei doi detin un teren intravilan de 350 mp in Craiova, altul de 800 mp in comuna Bratovoiesti si 10.000 de metri patrati in Calafat. In plus, sunt proprietarii unui apartament de 56 mp in Craiova si ai unei case de 100 mp, aflata in acelasi oras. Au un Olcit, un Audi A3 si un "motociclu Kavasaki'. Doamna judecator detine bijuterii evaluate la circa 5.000 de euro (cercei, bratari, etc.)
Familia Mladen are trei credite in lei, la aceeasi banca, datoria totala fiind de 314.000 lei. in cursul anului trecut, doamna judecator a incasat de la Curtea de Apel Craiova un salariu lunar de 10.471 lei. Adica peste 100 de milioane de lei vechi...

×