x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Mielul de sacrificiu Negoiţă, temător de mânia lui Băsescu

Mielul de sacrificiu Negoiţă, temător de mânia lui Băsescu

de Adrian Mogos    |    03 Apr 2011   •   00:08
Mielul de sacrificiu Negoiţă, temător de mânia lui Băsescu
159752-dm-20101122105755042.jpgPe 6 noiembrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a anunţat nominalizarea lui Liviu Negoiţă pentru funcţia de prim-ministru. Anunţul a venit la numai o zi de la anunţarea primei sale decizii pentru aceeaşi funcţie, Lucian Croitoru, angajat al Băncii Naţionale.

În timp ce Băsescu şi Negoiţă, se arată în telegramă, au precizat că un guvern politic în funcţiune este necesar pe timpul acestei crize economice, opoziţia cerde că intenţia reală a lui Băsescu este de a menţine guvernul nepopular al lui Boc până după alegerile prezidenţiale.

Se pare că Băsescu, continuă comentariile oficialilor americani, îl vede pe Negoiţă ca fiind responsabil pentru eşecul PDL de a pune mâna pe Primăria Capitalei din cauza refuzului celui din urmă de a candida din partea partidului. Sondajele au arătat că Negoiţă ar fi fost un candidat mai puternic decât Blaga.

Negoiţă a acceptat probabil nominalizarea pentru prim-ministru pentru că nu dorea să atragă asupra sa mânia lui Băsescu prin refuzul doleanţei preşedinţiale.  Negoiţă este aproape probabil să fie refuzat de Parlament, dar poate servi ca miel de sacrificu al scopurilor lui Băsescu de realegere în funcţie, mai ales că sondajele recente arată că fostul primar al Bucureştiului a pierdut teren în detrimentul candidatului PNL, Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: wikileaks romania