x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Primăria condusă de Nicușor Dan a cumpărat flori, coroane și jerbe de 15.000 de euro

Primăria condusă de Nicușor Dan a cumpărat flori, coroane și jerbe de 15.000 de euro

de Ion Alexandru    |    24 Iun 2022   •   07:15
Primăria condusă de Nicușor Dan a cumpărat flori, coroane și jerbe de 15.000 de euro

Primăria Municipiului București, condusă de Nicușor Dan, lovește din nou. În 7 iunie, instituția a urcat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) o cerere de ofertă, prin care făcea cunoscută intenția de a achiziționa, fără vreo procedură concurențială, licitație sau altceva de genul, „aranjamente florale”, punând la bătaie suma de 64.232,8 lei fără TVA.

În descrierea succintă a preferințelor, Primăria Capitalei nota că este vorba despre 155 de buchete de flori și alte 175 de aranjamente florale. Autoritatea contractantă propunea ca, „în caz de urgență, buchetele de flori și aranjamentele florale trebuie să fie livrate în termen de o oră de la trimiterea cererii”.

Mai jos, în specificații, aflăm că pachetele pot conține atât „buchete de lux”, „buchete office”, „aranjamente florale de masă”, cât și „aranjamente florale funerare (coroane și jerbe”.

Interesanta achiziție din bani publici a fost finalizată în data de 8 iunie 2022, la ora 14.13, când Primăria Capitalei a răspuns favorabil ofertei transmise de către SC Florile Mariei Solidago SRL, care a solicitat un preț de 61.665 de lei fără TVA, respectiv de 73.281,35 de lei cu TVA inclusă (14.976 de euro).

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, SC Florile Mariei Solidago are sediul în Sectorul 3 și a fost înființată, la data de 8 martie 2021, de două persoane fizice: Rozalia Alina Oprea și Valentin Mihai. Numele primului asociat este identic cu al unui fost subsecretar de stat din MAI, numit de Dacian Cioloș în decembrie 2015 și dat afară de Sorin Grindeanu în 2017.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan