Pentru această afacere, se vor cheltui peste 1,12 milioane de lei, cu TVA, bani pe care Primăria condusă de Clotilde Armand i-a pus la bătaie, încă din data de 28 decembrie 2021. Afacerea a fost parafată, la finalul lunii iulie, printr-o procedură simplificată. Deși legea obligă investitorul, în acest caz chiar primăria, să supervizeze lucrările de construcții prin intermediul unor diriginți de șantier angajați de investitor, în acest caz s-au selectat companii private de specialitate.
O nouă achiziție de investiții marca „Clotilde Armand”. Primăria Sectorului 1 a demarat, încă din 29 decembrie 2022, procedura de contractare a unor servicii de consultanță, constând în supervizarea unor lucrări de proiectare și execuție, privind „modernizarea și repararea infrastructurii urbane”. Mai exact, este vorba despre lucrări la străzi, alei și parcaje, conform unui anunț de atribuire publicat pe portalul SEAP.
Interesant este că, pentru a justifica achiziția acestor servicii de consultanță, autoritatea contractantă face referire la mai multe prevederi ale Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții. Printre aceste prevederi se află și cea conform căreia „verificarea calității lucrărilor executate pentru realizarea construcțiilor și a intervențiilor la construcțiile existente este obligatorie și se efectuează de către investitori prin diriginți de șantier autorizați, angajați ai investitorului”. În acest caz, investitorul este chiar Primăria Sectorului 1.
Justificarea achiziției
Ei bine, un alt articol din aceeași lege, folosit ca și motivație pentru această achiziție, arată că „asigurarea verificării execuției corecte a lucrărilor în construcții se face prin diriginți de specialitate sau operatori economici de consultanță, pe tot parcursul lucrărilor”. În baza acestor prevederi, Primăria Sectorului 1 a scos la mezat un contract având ca obiect verificarea modului de îndeplinire a serviciilor de construcții, activitate care „are un impact decisiv asupra respectării calității lucrărilor și a calității materialelor care se pun în operă prin raportare la proiectul tehnic și la reglementările tehnice”.
Potrivit caietului de sarcini, se solicită „reprezentare de înaltă calitate, atât în timpul perioadei de proiectare și de execuție a lucrărilor, cât și pe perioada de garanție a lucrărilor, în vederea urmăririi corecte a utilizării fondurilor disponibile și pentru a se asigura că antreprenorul proiectează și execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, calitatea și costul”.
Procedură simplificată de selecție
Pentru această afacere, primăria condusă de Clotilde Armand a pus la bătaie suma de un milion de lei fără TVA. Iar, în vederea atribuirii contractului de consultanță, a fost organizată o procedură simplificată de selecție de oferte, procedură la care s-au înscris cinci operatori economici de profil. Din care doar doi au depus, conform criterilor autorității contractante, oferte admisibile.
Operațiunea s-a finalizat în data de 25 iulie 2022, însă rezultatul a fost publicat în SEAP zilele trecute. Atunci, Primăria Sectorului 1 a încheiat contractul nr. J-AC 134/2022, în valoare de 944.444,4 lei fără TVA, respectiv de 1.123.888,8 lei cu TVA inclusă, cu asocierea de firme formată din SC Techno Vision Consulting SRL și SC Venturo Investment SRL.
Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) SC Techno Vision Consulting SRL este o companie înființată în anul 2018, având-o drept asociat unic pe Irina Liliana Romanescu (fostă Cojocaru)
SC Venturo Investment SRL are trei asociați persoane fizice. Este vorba despre Bogdan Vasile, Grigorie Vasile și Mihaela Anca Manolescu.