x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Arma secreta a lui Bush

Arma secreta a lui Bush

11 Mai 2004   •   00:00

Cel mai mare atu al presedintelui Bush nu este fostul sau consilier special, Karen Hughes, care va reveni curand "la datorie" pentru a-l sustine in campania sa electorala, ci sotia sa, Laura.

MARINA CONSTANTINOIU

Aceasta este concluzia la care a ajuns autorul unui articol pe aceasta tema, publicat de cotidianul Washington Post. Si, pentru asta, se straduieste sa exemplifice cu diverse ocazii in care prima doamna a SUA s-a dovedit mai eficienta in a-si apara sotul decat orice alt consilier de campanie.

Laura Bush nu se pierde cu firea nici chiar atunci cand i se aduc la cunostinta calificativele date de unele personalitati liberale sotului ei: "Un ratat", zice Dick Gephardt. "Un guvernator de Texas cu ifose care detine un record grozav, nu poate alcatui trei propozitii pentru o felicitare", crede Ralph Nader. "Un las virtuos", apreciaza Al Gore. In ceea ce-l priveste pe John Kerry, candidatul democratilor pentru Presedintia SUA in 2004, acesta a declarat: "Administratia Bush a dus cea mai nepotrivita, mai imprudenta, mai aroganta si mai ideologica politica externa din istoria moderna a tarii noastre", relateaza cotidianul american Washington Post.

ABILA. Drept raspuns, Laura Bush tresare putin, dar se repliaza perfect, de parca s-ar intari pentru a riposta, comenteaza ziarul. Ea rezista tentatiei, declarand: "Aceste afirmatii sunt teribile. Imi pare rau ca a trebuit sa mi le aduceti la cunostinta. Ele demonstreaza cat de brutala va fi campania electorala. Se fac cele mai urate afirmatii posibile la adresa sotului meu. Desigur ca nici una dintre ele nu este adevarata. Nimeni nu vrea sa auda asa ceva despre persoana pe care o iubeste. Am convingerea ca nici poporul american nu agreeaza astfel de afirmatii". Laura Bush aminteste de faimoasa si refractara atitudine a socrului sau in timpul campaniei electorale a acestuia din 1988, apreciaza Washington Post. Este una dintre lectiile pe care Laura si sotul ei le-au invatat din aceasta experienta.

ACTIVA. Aproape enervata, Laura Bush a raspuns acuzatiei aduse sotului ei de catre fostul colaborator al acestuia, Richard Clark, potrivit careia presedintele Bush nu a considerat lupta impotriva terorismului drept o prioritate majora inaintea evenimentelor din 11 septembrie 2001: "Stiu ca sotul meu a tratat cu mare seriozitate responsabilitatea pe care o are fata de SUA. Atunci cand a depus juramantul, a jurat sa apere poporul american si Constitutia tarii. Stiu ca a facut acest lucru cu toata seriozitatea".

In mod surprinzator, doamna Bush adopta o abordare comerciala fata de "cultura razboiului", afirmand ca este similara problemelor culturale cu care s-a confruntat tara de-a lungul istoriei. Potrivit afirmatiilor ei, prohibitia si miscarea care promova abstinenta sunt modalitati prin care poporul american a incercat sa schimbe cultura acelor timpuri. Totodata, Laura Bush prefera o abordare care presupune o implicare a responsabilitatii parentale atunci cand vine vorba de monitorizarea televiziunii si discutarea subiectelor filmelor.

NORA MODEL. Laura Bush este genul de persoana "binevoitoare si cumpatata", pe care socrul sau si l-ar dori multiplicat in intreaga tara. Ea da dovada de decenta si cinste, elemente care intotdeauna au stat la baza spiritului american. Ar fi o initiativa buna ca presedintele sa o includa .n campania sa, oferindu-i posibilitatea sa ia cuv.ntul in cadrul Conventiei republicane din aceasta vara, conchide semnatarul articolului.
×
Subiecte în articol: special bush laura laura bush