x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Asaltul împotriva USL, pregătit de Macovei, aplicat de Sorin Oancea, Dan Andronic & co

Asaltul împotriva USL, pregătit de Macovei, aplicat de Sorin Oancea, Dan Andronic & co

05 Sep 2012   •   20:53
Asaltul împotriva USL, pregătit de Macovei, aplicat de Sorin Oancea, Dan Andronic & co

Pentru a reduce presiunea publica asupra lui Traian Basescu, intors la Cotroceni pe usa din spate, sub povara unui vot de 87% pentru demitere, echipa de propaganda si presiune institutionala coordonata de Monica Macovei pregateste o campanie extrem de agresiva impotriva liderilor USL. Ȋn acest sens, au fost deja rezervate spatii media la B1TV, Realitatea, Evenimentul Zilei si Romania Libera.

Deloc intamplator, cele mai multe dintre aceste institutii media se regasesc in reteaua prin care banii din evaziune ajung in presa clientelara. Ghimpele a prezentat pe larg intregul traseu in articolul 'Cetateanul cu tricou albastru' – tatal evazionistilor? Traseul banilor catre presa aservita regimului Basescu, publicat pe 25 iulie 2012.

Revenim cu un singur exemplu: B1TV, statia condusa de Sorin Oancea. Conform documentelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), doua firme controlate de Sorin Oancea, B1 Tv si News Television (Romania) au primit, in ultimii ani, sume considerabile (326.726 de lei in 2012, 216.990 in 2011 lei, respectiv 338.847 de lei in 2010 si 338.847 de lei in 2011) de la firma 2BMedia General Executive SRL, finantata direct de firme aflate in topul evazionistilor. Concret, in 2010 si 2011, 2BMedia General Executive SRL a primit anual de la Libarom suma de 1.290.000 de lei; de la Mike Trading, in cursul anului 2009, 1.718.200 de lei; tot in 2009, Energy Holding i-a virat suma de 6.214.712 lei!
Legea prevede 15 ani inchisoare pentru evaziune. Sorin Oancea nu doarme linistit

Sumele sunt impresionante si, in conditiile in care ANAF a decis sa isi faca treaba, Sorin Oancea are toate motivele sa isi faca griji. Conform Legii 241/2005, faptele de evaziune fiscala pot atrage pedepse cu inchisoarea de pana la 15 ani. De altfel, in conditiile in care cei de la B1TV cunosc provenienta sumelor primite de la 2BMEDIA (si este practic imposibil sa nu o cunoasca – intregul traseu al banilor a fost deja publicat) ar trebui clarificat daca, in acest caz, ne confruntam cu un grup infractional organizat. Foarte probabil, dupa iminentele schimbari de la conducerea DNA si Parchetului General, va fi tulburata linistea mai multor patroni de presa care, in ultimii ani, in schimbul sustinerii pentru regimul Basescu s-au bucurat de finantari extrem de generoase provenite din surse controversate.

Planul Macovei 3 + 4
Astfel, profitand de vulnerabilitatile din presa clientelara, Traian Basescu si inchizitia sa coordonata de Monica Macovei pregatesc un asalt mediatic impotriva Guvernului, a majoritatii parlamentare si a formatiunilor politice din Uniunea Social Liberala.

Conform unor surse apropiate gruparii Macovei, in aceste zile se pun la punct atacuri atat la varful USL, unde cei vizati sunt Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Voiculescu, cat si impotriva esalonul doi, unde tintele centrale par a fi Liviu Dragnea, Dan Sova, Relu Fenechiu si Radu Stroe. Pentru ca principalele resurse ale presedintelui au ramas procurorii si serviciile, atacul mediatic se va duce in principal cu mijloacele specifice acestor zone.

Ȋn cazul lui Victor Ponta se va relua ofensiva pe tema plagiatului. Ȋn data de 23 august, presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, si vicepresedintele Fundatiei Crestin Democrate, Adrian Papahagi, au depus o plangere penala impotriva lui Victor Ponta pentru savarsirea infractiunii de plagiat, prevazuta de art. 141 din Legea 8/1996. Conform unor surse judiciare, procurorii vor declansa urmarirea penala impotriva lui Victor Ponta si il vor audia la Parchetul General. Ȋn mod evident, intregul demers va fi insotit de ample dezbateri televizate si de documente din dosarul de cercetare penala, scapate pe surse la diversi colonei de presa.

Pentru Crin Antonescu se pregatesc atacuri pe doua directii: pe de o parte, o serie de inregistrari telefonice, pe de alta parte, aspecte din viata personala. Se pare ca cele 49 de zile de interimat au fost suficiente pentru ca anumite structuri sa croseteze din franturi de conversatii un scenariu nociv ce poate fi folosit, la momentul potrivit, pentru a diminua capitalul de imagine si forta politica a actualului presedinte liberal. Miza finala o reprezinta alimentarea unui conflict intern in PNL care sa duca fie la inlocuirea lui Antonescu, fie la aparitia unei dizidente puternice, dispuse sa colaboreze cu un nucleu politic construit in jurul PDL. Traian Basescu stie ca fara sa ajunga la un acord cu macar o parte din PNL nu poate obtine guvernarea.

Ȋn cazul lui Dan Voiculescu singura tema de atac ramane procesul referitor la Institutul de Cercetari Alimentare, care ar putea intra in Guinness Book pentru ca, in acest dosar, in lipsa oricaror probe reale, este mentionat ca Dan Voiculescu, “in calitate de presedinte de partid', ar fi influentat diverse persoane prin modalitati telepatice!!! Cu toate acestea, cu prilejul urmatorului termen in acest proces, gruparea Macovei ar fi rezervat deja la B1TV si Realitatea, in perioada 5 -12 septembrie 2012, un timp de emisie generos, cu invitati de specialitate, fosti sau actuali procurori, care sa il atace pe fondatorul Antenelor.

Ȋn esalonul doi din PSD si PNL, Liviu Dragnea si Relu Fenechiu vor fi atacati pentru activitatea desfasurata in perioada referendumului (exista, se pare, inregistrari telefonice cu discutiile celor doi cu lideri locali din propriile partide). Lui Dragnea i se vor scoate de la naftalina si dosarele mai vechi, pastrate pentru situatii de criza in care este nevoie de un linsaj mediatic important.

Dan Sova va fi atacat, pe langa invocarea constanta a nefericitelor declaratii referitoare la Holocaust, cu dezvaluirea unor episoade din viata privata, sustinuta inclusiv cu fotografii.

Iar impotriva lui Radu Stroe, un personaj foarte incomod pentru Traian Basescu, cat timp ramane in fruntea Ministerului Administratiei, va fi folosita arma favorita a regimului presedintelui jucator: inregistrarile telefonice.

Conform intentiei initiale, planul Macovei ar trebui sa se deruleze in perioada septembrie-octombrie 2012, urmand ca in noiembrie sa se treaca la nivelul urmator, care ar contine inclusiv suspendarea de catre presedintele Basescu a cel putin unui ministru impotriva caruia va fi urmarirea penala.

Vom vedea ce si cat din acest plan se va realiza. Un prim reper il vom avea in perioada 5-15 septembrie cand sunt programate atacurile la Victor Ponta si Dan Voiculescu.

articol preluat de pe ghimpele.ro

×