x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Asasini platiti prinsi la Cluj

Asasini platiti prinsi la Cluj

21 Feb 2004   •   00:00

Urmariti international pentru omor cu arme de foc.

Doi asasini profesionisti dati in urmarire internationala au fost retinuti de politistii romani la Cluj. Criminalii, de nationalitate moldoveneasca, erau cautati prin Interpol pentru uciderea unor oameni de afaceri moldoveni si ucraineni.
ION ALEXANDRU
EDUARD PASCU

In noiembrie 2003, Interpol Chisinau a cerut ajutorul politistilor romani pentru prinderea lui Valeriu Bocman (28 de ani) si Ivan Neniceas (32 de ani). Politistii moldoveni aveau informatii ca cei doi au trecut ilegal frontiera in Romania. Ei erau cautati pentru ca in vara anului trecut au comis doua crime, una in Chisinau, iar cealalta in localitatea Vulcanesti, asupra a doi oameni de afaceri.

Travestit in femeie
"La 28 iulie, Bocman a primit comanda de a asasina un om de afaceri din Chisinau. Pentru a nu atrage atentia, s-a imbracat in haine femeiesti si, inarmat cu un pistol de calibrul 9 mm, si-a asteptat victima chiar in fata casei. Cinci cartuse in cap si misiunea a fost realizata", au declarat politistii. La fel a procedat si Ivan Neniceas in localitatea Vulcanesti. Ca sa li se piarda urma, ei au trecut ilegal frontiera in Romania si s-au ascuns pe la mai multi conationali, care acum sunt cetateni romani.

Arestarea
Anchetatorii romani cred ca cei doi ar fi avut misiuni de indeplinit pe teritoriul statului nostru. "Au locuit cu chirie pe la mai multe adrese din Capitala. Pentru ca ne simteau pe urmele lor, au parasit Bucurestiul, iar joi seara am descins intr-un apartament din Cluj-Napoca. I-am gasit si i-am incatusat. Nu au avut timp sa opuna rezistenta", au precizat anchetatorii. Neniceas a fost internat in Cluj-Napoca, sub paza, deoarece sufera de o boala incurabila, in stadiu final, si nu poate fi transportat. Valeriu Bocman a fost adus sub escorta in Capitala.

Afaceristi si criminali
Surse din politie au declarat ca cei doi au turnat un colaborator. Acesta este omul de afaceri vrancean Daniel Tuvene. Afaceristul a fost prins joi seara in Capitala si este suspectat de legaturi cu mafia de la Chisinau si de implicare in cazul atentatului cu grenada, din noiembrie 2001, asupra fostului sef al Serviciului Economic din cadrul IPJ Vrancea, Nicoale Lupu.

×
Subiecte în articol: eveniment