x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Campioni impotriva terorismului

Campioni impotriva terorismului

28 Apr 2005   •   00:00

In Raportul anual privind terorismul, studiu realizat in Statele Unite, Romania este considerata un aliat strategic al Washingtonului in campania mondiala antitero.

Departamentul de Stat al SUA, care a dat publicitatii acest raport, considera ca Romania ofera sprijin public si diplomatic obiectivelor Americii in combaterea terorismului.

ESTUL, FOARTE BUN. Potrivit acestui document, in pofida resurselor limitate, tarile din sud-estul Europei au sustinut activ coalitia internationala impotriva terorismului. Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Republica Moldova, Romania, Uniunea Serbia-Muntenegru, Slovenia si Turcia au cooperat in vederea combaterii criminalitatii organizate si a diferitelor forme de trafic, au imbunatatit securitatea la granite si pregatirea personalului din trupele de graniceri.

Washingtonul apreciaza ca Uniunea Europeana a ramas un partener de baza in aceasta campanie planetara si a luat masuri in vederea imbunatatirii capacitatii de combatere a terorismului, creand, dupa atentatele de la Madrid, din martie 2003, si functia de coordonator in lupta antiterorista. Cu toate acestea, documentul atrage atentia asupta activitatilor teroriste si a prezentei unor retele de sustinere a terorismului in Europa. Faptul ca deplasarile in interiorul spatiului UE se realizeaza fara dificultati transforma Europa de Vest intr-un obiectiv atragator pentru teroristi.

×
Subiecte în articol: eveniment