x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Codiţe colorate

Codiţe colorate

de Roxana Vintila    |    01 Iun 2008   •   00:00
Codiţe colorate
Sursa foto: Dan Marinescu/

1 Iunie. Ziua Copilului. O zi în care fiecare îşi aminteşte de copilărie, de parfumul dulce al darurilor primite...

1 Iunie. Ziua Copilului. O zi în care fiecare îşi aminteşte de copilărie, de parfumul dulce al darurilor primite...


La Muzeul Ţăranului Român, copiii s-au bucurat de ziua lor încă de ieri. Am acceptat invitaţia de a ne “copilări” timp de două zile, astăzi încheindu-se “petrecerea” dedicată celor mici. Vremea bună şi nenumăratele surprize au făcut ca mulţi bucureşteni să-şi îndrepte paşii spre Muzeul Ţăranului Român. Prichindeii au fost răsfăţaţi cu baloane înaripate, medalioane, balonaşe şi produse tradiţionale: plăcinte, prăjituri, cozonac şi vată pe băţ. Printre cele mai frumoase jucării, care au stîrnit mai ales interesul fetiţelor, au fost păpuşile cu codiţe colorate în cele mai diverse nuanţe. Pentru că cei mici nu au fost doar spectatori, ci şi sărbătoriţi, creaţiile lor au fost în centrul atenţiei.


JUCĂRII DIN LUT. Cel mai mare succes l-a avut “roata olarului”, a lui Nea Mitică din Piscu, unde majoritatea copiilor au încercat să-şi demonstreze talentul în arta acestui meşteşug. Majoritatea s-au ales după acest joc cu mî­nuţele şi feţele colorate, de parcă ar fi fost... o ciocolată. La “roata olarului” aceştia au încercat să-şi rea­lizeze jucăriile ideale, eroii de­senelor animate sau cei din basme, observînd cum jucăriile de lut din cuptorul lui Nea Mitică din Piscu prind viaţă rînd pe rînd.


FORME DE VIS. Atelierul de hîrtie manuală cu Răzvan Supuran a fost o altă atracţie pentru cei mici. Printr-o singură “unealtă”, simpla hîrtie, copiii au creat forme dintre cele mai năstruşnice. Totodată, cu ocazia zilei de 1 Iunie, la “Sala Oaspeţi” vizitatorii au admirat expoziţia “Poveşti luminate”. O expoziţie pentru copii, cu lucrări realizate la Atelierul de creativitate care cuprinde desene, cera­mică, fotografii şi cărţi de poveşti. După ce au creat şi s-au deghizat în fel de fel de personaje, în curtea Muzeului cei mici au început să deseneze pe piatră ori să se joace în voie. Bucurie şi rîsete cu gura pînă la urechi! Aşa s-a sărbătorit Ziua Copiilor la Muzeul Ţăranului Român într-o atmosferă de poveste... Acest eveniment a demonstrat încă o dată că, deşi diferită, copilăria nu este o lume uitată. De asemenea, chiar dacă generaţia viitoare are jocuri pe calculator, basme pe CD şi tot ceea ce presupune tehnologia modernă, imaginaţia, creativitatea şi tradiţia au loc încă în “secolul vitezei”.

×
Subiecte în articol: special