x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Comunitatea Românilor din Franţa continuă de şase săptămâni să manifeste pentru DEMNITATE

Comunitatea Românilor din Franţa continuă de şase săptămâni să manifeste pentru DEMNITATE

de Prenume Comunitatea Romanilor din Franta    |    27 Feb 2012   •   15:14
Comunitatea Românilor din Franţa continuă de şase săptămâni să manifeste pentru DEMNITATE

Comunitatea Romanilor din Franta, Paris s-a reunit duminica, 26 februarie in fata Ambasadei Romane la Paris, pentru a sasea saptamana consecutiva. Comunitatea Romanilor din Franta considera ca tanara democratie romaneasca se afla intr-un moment critic. In acest sens consideram imperioasa respectarea Constitutiei Romaniei, instaurarea unui adevarat Stat de Drept, o reala separare a puterilor in Stat, neamestecul puterii politice in sfera justitiei, in sfera economiei si echidistanta Presedintelui Romaniei. In plus DEPOLITIZAREA Institutiilor Statului este o necesitate ceruta atat de contextul democratic in care ne aflam, cat si de contextul european in care tindem sa ne integram total.

De jure, regimul comunist a fost condamnat. Dorim si o condamnare de facto a acestui regim care se prelungeste in mentalitatiile celor de la putere. Consideram ca NU este niciodata prea tarziu votarea legii lustratiei (suntem pe aceasi lungime de unda cu vocea Presedintelui Romaniei din 10 iunie 2007). Dar amanarea votarii acestei legi, care ar putea restabili la nivel moral o minima justitie sociala, in detrimentul ‘legilor importante’, precum legea privind desfasurarea activitatii de picnic, denota seriozitatea preocuparilor actualei puteri politice.

Baza democratiei este reprezentata de ascultarea vocii cetatenilor! In acest context teoretic, cerem o adevarata reintoarcere la popor si un dialog real cu societatea civila, nu doar cu instantele politizate ale societatii civile. Pe de alta parte, Comunitatea Romanilor din Franta considera inadmisibila atitudinea reprezentantilor statului care accepta ca viata oamenilor sa fie pusa in pericol prin greva foamei. Cetatenii merita ascultati si este de datoria reprezentilor statului sa ii asculte! Speram ca epoca martirajului pentru o idee, pentru un crez sa se fi incheiat cu mult contestata, la nivel declarativ, epoca comunista.

Ca cetateni ai Comunitatii Romanilor din Franta reiteram dorinta noastra de a fi redata demnitatea cetatenilor romani din tara si din afara granitelor Romaniei. Gasim inadmisibila atitudinea reprezentantiilor statului si a reprezentantelor diplomatice care NU se traduce printr-o implicare activa in problemele cetatenesti. Cerem schimbarea rolului pur simbolic al reprezentantelor diplomatice, intr-un rol ACTIV in sensul ascultarii si implicarii in realele probleme ale cetateniilor romani de pretutindeni!

Pe de alta parte, demnitatea personala poate fi restabilita chiar si prin revenirea salarilor bugetarilor si a pensiilor taiate la nivelul dinaninte de taierea efectuata de catre actuala putere a statului. Ne dorim aplicarea unor adevarate masuri economice care sa se traduca in cresterea nivelului de trai al TUTUROR ROMANILOR si NU DOAR IN SUSTINEREA CLIENTELEI POLITICE. Iar deminitatea colectiva se restabileste prin pastrarea si revalorificarea PATRIMONIULUI material si cultural al tarii.

Demnitatea NU este doar o idee sau un cuvant in van, ci reprezinta o traire si un crez interior al adevaratilor cetateni! Comunitatea Romanilor din Franta isi doreste sensibilizarea reprezentantilor politici ai statului fata de cetateni in respectul total al demnitatii umane.

×