x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Condiţiile Pieţei Universităţii

Condiţiile Pieţei Universităţii

14 Mar 2012   •   21:00
Condiţiile Pieţei Universităţii
1. "Dialogul" a inceput cu dube si bastoane pe spate; un semn de reparatie ar fi demiterea imediata a conducerii Jandarmeriei si modificarea legilor care faciliteaza abuzul impotriva exercitarii drepturilor (Legea 4, Legea 10 si Legea 60)

2. "Dialogul" trebuie purtat cu un premier ilegitim; conducator de serviciu secret, devenit direct premier, fapt fara precedent in politica europeana postbelica; un dialog il legi­timeaza; Daca anunta ca dupa alegerile din toamna se retrage, ar fi un semn de normalitate; s-ar putea retrage si mai rapid, daca va gestiona defectuos alegerile locale.

3. Piata Universitatii e o stare de spirit, este o atitudine, este o energie creata de oameni numerosi si in locuri si stiluri diferite; nu o poti aseza la masa, nu o poti invita sau curta. O asculti, o respecti sau nu. In cazul acesta ei nu o fac.

4. "Dialogul" ar fi posibil daca se respecta cateva dintre cerintele esentiale si non-negociabile ale Pietei; prima – oprirea proiectului de la Rosia Montana.

5. "Dialogul" ar fi posibil daca exista angajament privind revizuirea politicilor economice si sociale ale Guvernului si a termenilor acordului cu FMI; avand in vedere ca MRU a declarat ca le va pastra integral, dialogul este improbabil.

6. "Dialogul" ar fi posibil daca se pronunta impotriva initiativelor care tintesc slabirea institutiei Parlamentului si intarirea puterii executive si in special a institutiei Presedintelui.

Claudiu Craciun, portavocea Pietei Universitatii, raspunde propunerii premierului Mihai Razvan Ungureanu: "Dialogul cu Guvernul poate avea loc doar in anumite conditii si imi exprim indignarea fata de invitatia nesincera si cinica".

×