x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Crăciunescu: ""Din 3 oameni, cel puţin unul dintre noi era sigur informator!"

Crăciunescu: ""Din 3 oameni, cel puţin unul dintre noi era sigur informator!"

29 Iun 2009   •   00:00

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a dezvăluit la GSP TV modul în care oamenii de fotbal erau obligaţi să raporteze Securităţii anumite aspecte ale deplasărilor efectuate în străinătate înainte de 1989.



"Şi noi când plecam cu arbitrajul eram obligaţi să facem un raport despre ce au făcut cei doi asistenţi pe care trebuia să-l depun la persoana care se ocupa de Securitate la FRF. Asta nu înseamnă că am fost un informator al Securităţii.

"Dacă m-ar fi rugat cineva să fac ceva în interesul statului român, sincer nu aş fi refuzat. Erau nişte canoane exacte. Ce ai făcut când ai plecat, cu cine te-ai întâlnit, dacă acel cineva a spus ceva defăimător la adresa ţării... Asemenea lucruri trebuiau anunţate la revenirea în ţară."

"Din 3 oameni, cel puţin unul dintre noi era sigur informator! Eu mă exclud, pentru că nu am făcut niciodată aşa ceva. Nu ştiu care era sistemul la ei, dar la noi, paşaportul stătea la Federaţie şi aceasta se ocupa de vize în orice ţară".

"Singurul lucru pe care îl cred cu toată forţa este că s-a intrat în campanie electorală pentru şefia FRF, iar Gică Popescu era printre favoriţi", a mai adăugat fostul mare arbitru internaţional."
gsp.ro

×
Subiecte în articol: special