x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cum au păcălit ţiganii români din Malta sistemele de securitate ale magazinelor de lux

Cum au păcălit ţiganii români din Malta sistemele de securitate ale magazinelor de lux

28 Feb 2012   •   08:04
Cum au păcălit ţiganii români din Malta sistemele de securitate ale magazinelor de lux

Furturile din magazinele malteze, avandu-i ca autori pe tigani din Romania, s-au cvadruplat in ultimele trei luni, scrie portalul maltatoday.com, citand surse din Politie.

Politistii din Sliema au reusit sa prinda un grup de tigani care actionau, cu precadere, in magazinele de haine din zona centrala a orasului.

Patru dintre acestia - Ilie Nicolae, 28 de ani, Niculae Dragos, 22, Dumitru Marius, 26, si Cristian Panaitescu, 25- au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare, dupa ce s-au declarat vinovati la toate cele 14 capate de acuzare. Al cincilea, Marian Panaitescu, 26 de ani, a primit trei ani cu suspendare, dupa ce a sustinut ca nu participa la furturi, ci doar se ocupa de gestionarea marfii. Niculae Florica, 27 de ani, a ramas in detentie preventiva, dupa ce a negat toate acuzatiile.

Cei sase au fost arestati vineri, dupa ce au fost recunoscuti pe imaginile captate de o camera de securitate, de proprietarul unui magazin Diesel & Levi's. Tiganii furasera de acolo haine in valoare de circa 1.000 de euro.

Proprietarii magazinelor de haine care au fost victimelor bandelor de tigani povestesc ca acestia intra cate 9-10 in magazin. Sapte dintre ei distrag atentia personalului, in timp ce restul indeasa tot ce apuca in sacose speciale, prevazute folii de aluminiu, care blocheaza sistemele de scanare ale magazinelor.

Politistii au efectuat razii in comunitatile de tigani din Malta si au gasit haine noi provenite din magazine de lux, valorand zeci de mii de euro.

×
Subiecte în articol: furturi haine tigani malta