x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Cumetriile" moralistei. Şefa CSM şi-a adus-o secretară pe grefiera căreia i-a botezat fata

"Cumetriile" moralistei. Şefa CSM şi-a adus-o secretară pe grefiera căreia i-a botezat fata

25 Sep 2012   •   16:10
"Cumetriile" moralistei. Şefa CSM şi-a adus-o secretară  pe grefiera căreia i-a botezat fata

Judecatoarea Alina Nicoleta Ghica (foto) continua sa stupefieze intreaga Magistratura. Chiar in momenul in care scriem acest articol, Alina Ghica a plecat din nou, de mana cu vicepresedinta Oana Haineala, la Bruxelles, lasand institutia fara sefi! Scopul declarat al calatoriei este o intalnire cu Chaterine Day, secretarul general al Comisiei Europene, pentru discutii legate de 'reforma Justitiei'.

Putini stiu insa cum reformeaza Alina Ghica Justitia. De curand, Alina Ghica a mesterit ce-a mesterit si si-a adus grefiera preferata, de la Sectia a VIII-a a Curtii de Apel Bucuresti (sectie unde a fost presedinte pana sa fie aleasa in Consiliu), direct la cabinetul personal, unde respectiva a fost numita secretar al conducerii CSM. Este vorba despre grefiera Claudia Nicoleta Nedelea, care a fost ceruta sa fie lasata sa vina la CSM de catre secretarul general al institutiei Roza Marcu, aflata sub autoritatea presedintelui CSM. Solicitarea de detasare la CSM a fost facuta printr-o adresa din 13 iulie 2012, transmisa presedintei Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea. Aceasta din urma a avizat delegarea, fara insa sa stie ca la mijloc nu era doar o legatura profesionala, ci respectiva grefiera are o fiica botezata de Alina Ghica. Iata asadar cum, in criza cea mare de grefieri din tara, Alina Ghica scoate unul din productie, si isi aduce afina la CSM, pe post de consilier personal. Ce calificare de secretar are grefiera nu stim, dar stim sigur ca in viata privata, prietena ei este la curent cu tot ce se intampla in casa Alinei Ghica si viceversa.

Detasare la o luna dupa ce grefiera-fina Nedelea a depus marturie in favoarea nasei Alinei Ghica in procesul acesteia de incredintare minor

Surse avizate au informat ca in urma cu doar cateva saptamani inainte de formularea cererii de detasare de catre CSM, grefiera a depus marturie la 13.06.2012 in favoarea nasei fiicei sale, la Judecatoria Sectorului 1, in procesul de partaj pe care il are Alina Ghica cu sotul de care a divortat recent. O marturie care a contribuit probabil la verdictul scontat de sefa CSM. La acest capitol, Nedelea si Ghica pot sa se considere ca fiind 'chit' pentru ca si Nedelea a citat-o ca martor in dosarul ei de divort de la inceputul acestui an, pe presedinta CSM.

Poate ca unii au dubii cu privire la relatia dintre Ghica si Nedelea. Pentru a spulbera indoielile, publicam in facsimil o declaratie notariala a lui Costel Nedelea (sotul de pana acum cateva luni al grefierei). Potrivit acestei declaratii: 'In anul 2010 m-am ocupat de formalitatile aferente inmatricularii autoturismului marca Suzuki SX4 de culoare rosie, numar de inmatriculare B 09 TEA, in baza unei procurori prin care am fost imputernicit de catre proprietara autoturismului, doamna Georgescu Dumitra, mama doamnei Ghica Alina Nicoleta (nasa fetitei mele), valoarea autorturismului fiind cea precizata in actul de cumparare...' Aceasta declaratie a fost legalizata la 13 iunie 2012 la BNP Rotarescu Elena. Ca atare, aveti dovada afinitatii dintre Nedelea si nasa Ghica.

Mecanismul aducerii mamei finutei la CSM. Conducerea CAB nu a stiut de aceasta relatie
Sa nu incercati sa cautati pe site-ul CSM cum a fost detasata grefiera Nedelea la cabinetul nasei – presedinte, pentru ca nu veti gasi asemenea informatii. Ele nu sunt pentru muritorii de rand.
Prin adresa nr. 20479/1154/2012, secretarul general al CSM Roza Marcu a solicitat presedintei Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea: 'In vederea desfasurarii in conditii optime a activitatii aparatului propriu al CSM va adresam rugamintea de a ne sprijini prin detasarea la CSM, pentru o perioada de un an, incepand cu data de 6 august 2012, a doamnei Nedelea Claudia Nicoleta, grefier la Curtea de Apel Bucuresti. Va multumim pentru spijin si va rugam sa primiti expresia deplinei noastre consideratii'....
Crezand ca este vorba doar de aducerea grefierei pesonale la CSM, si fara sa stie de relatia de afinitate, judecatoarea Lia Savonea a aprobat cererea, emitand, conform procedurii, Decizia nr. 311 din 19.07.2012 prin care, avand in vedere solicitarea CSM, a dispus: 'Incepand cu data de 6 august 2012, doamna Nedelea Claudia Nicoleta, grefier gradul I la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, este detasata pentru o perioada de 1 an, in cadrul aparatului propriu al CSM...'

CSM nu raspunde intrebarilor - cheie puse de Lumeajustitiei.ro
Pentru a informa cat mai corect opinia publica despre dedesubturile detasarii grefierei Nedelea la CSM, am adresat luni seara urmatoarele intrebari oficiale:
'In atentia doamnei Monica Prejmereanu - purtator de cuvant
Stimata doamna,
In virtutea bunelor relatii dintre institutiile noastre va rugam sa ne raspundeti cat mai curand posibi la urmatoarele intrebaril:
-care este ratiunea pentru care s-a solicitat Curtii de Apel Bucuresti de catre conducerea CSM a detasarii grefierei Nedelea Claudia Nicoleta, de la Sectia a VIII-a a CAB, la cabinetul presedintelui CSM;
-de cand si pe ce post a fost adusa la CSM dna grefier Nedelea Claudia Nicoleta;
-cum justifica dna presedinte aducerea grefierei la CSM, in conditiile in care este nasa fiicei grefierei (i-a botezat fetita);
-daca dna grefier Nedelea are in prezent un venit lunar mai mare la CSM decat il avea pe postul de grefier la CAB;'

Iata si raspunsul CSM:
'Detasarea pe o perioada de 1 an, incepand cu data de 6.08.2012, a doamnei Claudia Nicoleta Nedelea, grefier gr. I in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, la CSM, a fost dispusa prin Decizia nr. 331/2012 a presedintelui Curtii de Apel Bucuresti, in conformitate cu prevederile legale in materie'.
Cat despre drepturile salariale ale Claudiei Nedelea, CSM a aratat ca 'Pe perioada detasarii la CSM, doamna Nedelea a optat pentru mentinerea drepturilor salariale avute la instanta care a dispus detasarea, respectiv Curtea de Apel Bucuresti'.
Si cu asta basta! In rest, ni se transmite ca celelalte informatii solicitate 'nu pot fi asimilate unei solicitari de informatii cu caracter public'.
Reamintim CSM ca este platit din bani publici si ca politica de resurse umane, promovare, delegare, detasare in cadrul sistemului judiciar este si ea recompensata din bani publici. Drept urmare, presedinta Alina Ghica avea datoria sa explice public care a fost motivul profesional ce a stat la baza detasarii mamei finei sale.
________________________

Cititi aici declaratia notariala care probeaza relatia fina-nasa
Cititi aici solicitarea de detasare a grefierei formulata de CSM
Cititi aici Decizia nr. 311/2012 a presedintelui CAB Lia Savonea
Cititi aici raspunsul CSM adresat Lumeajustitiei.ro
articol preluat de pe lumeajustitiei.ro

×