Ultima aventură semnată Damian Drăghici este un CD marca Damian & Brothers. Este ataşat la Ediţia de Colecţie de luni, 21 mai, se numeşte "Magdalena" şi reprezintă lansarea lui in premieră de către Jurnalul Naţional.
Damian a decis să se intoarcă acasă, la izvoare. O intoarcere la origini, la libertatea de a fi tu insuţi, de a fi fericit fără drept de apel.
Băieţelul care avea o familie numeroasă, care locuia impreună cu străbunica, cu bunicii, părinţii, mătuşa şi alte neamuri avea vise in buzunarele de la pantaloni. Voia să ajungă cineva. A prins din zbor tainele muzicii, dar avea o problemă: se plictisea repede şi işi pierdea interesul pentru instrument. De la 3 ani pănă la 10 ani a tot incercat instrumentele. Ţambal, acordeon, percuţie, tobe, contrabas. Era un foarte bun elev. Cănd a ajuns la nai a fost un declic. A căştigat de cinci ori Festivalul "Căntarea Romăniei", ceea ce reprezenta o dovadă a harului său, dar, mai ales, o mulţumire extraordinară pentru familia lui. La 15-16 ani a inceput să compună şi a realizat că poate mai mult din punct de vedere muzical. Or, n-ar fi putut niciodată să-şi intindă aripile in sistemul comunist, de aceea şi acum păstrează o uşoară ranchiună impotriva lui Ceauşescu. Intr-o zi a decis să plece. A trecut graniţa in Iugoslavia, intr-o noapte in care a plouat aşa cum nu crede că va mai ploua vreodată. Erau doar el şi naiul. A mers mai mult pe jos patru zile şi patru nopţi, după care a reuşit şi a trecut graniţa in Grecia. De aici a inceput drumul lui spre celebritate. Muncă, perseverenţă, curaj nebun, dragoste de viaţă şi de oameni.
ACASĂ. După 18 ani de peregrinări, Damian a decis să se intoarcă acasă visănd fără incetare, muncind fără preget, Damian Drăghici te cucereşte de la inceput cu muzica lui, foarte personală, ce transmite un mesaj profund şi viu. S-a intors la origini, la libertatea de a fi el insuşi. A scos din lada de zestre a bătrănilor melodii vechi, le-a reorchestrat şi s-a apucat de treabă. Acum, alături de cei din trupă, căntă la o tobă imensă. 17 muzicieni aleşi după sprănceană, cu istorii inedite şi de un pitoresc extraordinar. Muzica lor te ridică de pe scaun şi smulge bucăţi din sufletul tău, făcăndu-te să tănjeşti după libertatea atăt de dragă ţiganilor. O voce puternică, specifică, interesantă. Talentul este bruma de dumnezeire care te face să realizezi că nu ai venit pe lume degeaba.
Performanţă
Ultima aventură semnată Damian Drăghici este un CD marca Damian&Brothers. Este ataşat la Ediţia de Colecţie de luni, 21 mai, se numeşte "Magdalena", are ca moto "Kiping the fire alive" - "Păstrează flacăra vie" şi reprezintă lansarea lui in premieră de către Jurnalul Naţional. Conţine muzică lăutărească cu influenţe moderne. Căntecele vechi au fost reorchestrate de Damian, astfel incăt să ajungă la sufletul publicului tănăr. A fost inregistrat in Italia, in cel mai performant studio de inregistrări, in timp record: cinci zile.
Muzică adevărată!
Deţinător al Premiului Grammy, naistul Damian Drăghici se găndeşte deja la marele concert pe care formaţia Damian & Brothers il va susţine in Romănia. "A fost suficient să vin acasă şi să-mi reamintesc de rădăcinile mele. Pur şi simplu, am avut o revelaţie, o trăiesc şi imi place la nebunie. Ceea ce mă animă se datorează rădăcinilor mele, familiei, mamei, locurilor in care am copilărit. M-am născut la Bucureşti, primăvara, la 31 martie 1970, dar viaţa m-a dus spre succes pe drumuri ocolite, aşa că am devenit cunoscut ca muzician prima dată in afara ţării, iar acum incerc să-i cuceresc pe cei de-un suflet cu mine. De fapt, singurul mod de a mă exprima de la 12 ani pănă la 30 de ani a fost doar cu naiul. Expresia mea artistică, vocea mea, e cel mai apropiată de nai, dar de multe ori, muzical sau in sufletul meu, naiul ca sunet, nu ca vibraţie energetică nu poate emana acelaşi lucru. Acum am toba. Cu instrumentul acesta simt eu cel mai bine că dau sută la sută ce am."