x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Declaratia Ambasadei SUA referitoare la criza ostaticilor

Declaratia Ambasadei SUA referitoare la criza ostaticilor

27 Apr 2005   •   00:00

Ambasada americana la Bucuresti se alatura guvernului si poporului roman in adanca preocupare fata de cei trei jurnalisti romani rapiti de teroristi in Irak. Totodata ne exprimam preocuparea fata de situatia ghidului lor de cetatenie americano-irakiana. Acesta este un moment dificil si cu atat mai dureros, cu cat are loc in saptamana dinaintea Pastilor.

Gandurile si rugaciunile membrilor ambasadei se indreapta catre ostatici si pentru revenirea lor acasa in siguranta. Continuam sa lucram indeaproape cu guvernul Romaniei pentru a intreprinde orice efort necesar, atat aici, cat si la Bagdad, pentru protejarea vietilor lor.

Trupele romanesti sunt angajate umar la umar, curajos, impreuna cu trupele noastre precum si ale multor alti aliati in Irak si Afganistan, in razboiul global impotriva terorismului. Ne exprimam gratitudinea profunda pentru sprijinul pe care Romania ni-l acorda, ca si pentru angajamentul guvernului roman. Credem cu tarie ca interesele nationale ale Romaniei sunt identice cu ale noastre in aceasta chestiune. Impreuna vom ajuta sa transformam lumea intr-un loc mai liber si sigur.

×
Subiecte în articol: eveniment