x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dincolo de aparenţe- Florin Şerban: "Îmi place Julio Iglesias!"

Dincolo de aparenţe- Florin Şerban: "Îmi place Julio Iglesias!"

de Florentina Fântânaru    |    19 Mai 2012   •   21:00
Dincolo de aparenţe- Florin Şerban: "Îmi place Julio Iglesias!"

Interviul cu regizorul Florin Serban a fost o provocare nesperata. In primul rand pentru ca Florin ma privea complet inexpresiv si, in al doilea rand, pentru ca atunci cand deschidea gura o facea pentru a rosti monosilabic, dupa care cadea imediat in tacere! A venit intr-o liniste pe care eu am perceput-o ca pe o nepasare studiata. Stiam despre regizori ca sunt excentrici, ca isi compun atitudini si stari, ca atunci cand vorbesc te uiti la ei ca la un guru. Florin Serban e in lumea lui, dar in nici un caz nu mi s-a parut a fi genul de regizor-guru. Are doar 37 de ani. Mai are timp! Pana ne-am asezat in lumina reflectoarelor, am stat intr-un colt de platou, eu povestindu-i despre interviurile cu Ada Condeescu si George Pistereanu, el jucandu-se cu un bat de chibrit, sacaindu-si obsedant gingia. Ma privea si aveam vaga impresie ca nu e acolo, ca gandul lui e la "Imi curgi prin vine". Acesta e titlul filmului la care lucreaza acum. Un lungmetraj despre o poveste de dragoste. Ne-am asezat in fotoliile "dincolo de aparente" si mi-a cerut sa nu vorbim despre relatii, despre foste si despre ce se intampla acum in viata sa personala. In schimb mi-a spus ca a vazut "Basic Instinct" de noua ori, s-a uitat la un cadru anume cu Sharon Stone de nenumarate ori si asculta Julio Iglesias! Florin mi-a mai spus ca nu-i permite nimanui sa se joace cu inima, cu emotiile si trairile sale, din aceasta cauza nu-i place sa joace, insa a recunoscut ca-i place sa se joace cu emotiile, trairile si inima actorilor, pentru ca asta face el ca regizor. Nu-i place la filmul sau "Eu cand vreau sa fluier, fluier", ca se vede pe alocuri ca e un film de debutant, ca pasiunea regizorului, a lui, e nestavilita si prea evidenta in film, dar ii place ce a iesit si cum a iesit!

Forin e sobru, are o privire serioasa tot timpul, si in cele 68 de minute de interviu a ras o singura data. Nu m-a descumpanit, pentru ca regizorul Florin Serban nu vrea sa intimideze, el nici macar n-a vrut sa ia acasa ursul! Ursul de Argint, premiul castigat la Berlin pentru pelicula sa "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a ramas pe undeva pe la casa de productie...

Florin Serban e genul de regizor caruia nu-i place sa defileze in smoking pe covorul rosu, pentru ca nu stie ce sa faca astfel cu mainile, cu atentia care i se acorda. Florin Serban e genul care vrea sa fie regizor si atat! Multumesc, Florin Serban!

×