x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dr Călin Doboş: Nu-mi place Gioconda! Mi se pare urâtă!

Dr Călin Doboş: Nu-mi place Gioconda! Mi se pare urâtă!

de Florentina Fântânaru    |    29 Iun 2012   •   23:26
Dr Călin Doboş: Nu-mi place Gioconda! Mi se pare urâtă!

Calin este un chirurg ardelean cu camin si clinica in Galati, unde vin sa se abgradeze femei si barbati de pretutindeni. Sculpteaza in carne vie cu un succes nebun si este mai pretentios decat o femeie carcotasa dependenta de infrumusetari invazive. Au trecut mai bine de 10 ani de cand schimba vieti cu ajutorul implanturilor. Fie ca e vorba despre un implant de pectorali, despre gambe, fese sau sani, dr Dobos schimba destine.

Imi spune "off the record" ca deseori investitorii in fetele carora le pune silicoane sunt chiar "pestii" lor. Dupa ce fetele se "tuneaza" cu sani si fese, sunt trimise la produs in strainatate. Dr Dobos e dependent de munca, de adrenalina din sala de operatie. Sta in clinica precum o cartita in vizuina ei si nu iese la lumina zilei pana nu face fericita si ultima pacienta. L-am rugat inainte de interviu sa-mi aduca cele mai mari silicoane pe care le poate cere de la producator si a venit cu implanturi de 800 de grame de silicon. Imi spune ca niciodata nu a pus asa monstruozitati unei paciente si nici nu o va face, pentru ca in sase luni sanii ii vor ajunge la buric, cu siguranta. L-am intrebat ce zapacea mintea unui baiat pe vremea cand era el licean. A ras cu pofta si mi-a spus ca in zilele astea nimic nu mai este suficient de mare, de ostentativ, de evident. "Pe vreme mea si daca se vedea «atatica» era prea mult... astazi nimic nu mai e prea mult! Lucru valabil si la femei, si la barbati."

Doctorul Dobos nu si-a asigurat mainile, nu crede in asemenea prostii, are timp de concediu doar in mintea sa, si cel mai bine se simte cand opereaza. "Care e cel mai armonios chip pe care l-ai vazut vreodata?", il intreb. Nu-mi raspunde la intrebare, insa tranteste sincer, stramband din nas. "Nu-mi place Gioconda! Mi se pare urata!" O spune un medic specialist in chirurgie faciala si chirurgie plastica, care zilnic recreeaza femeia dupa standardele anului 2012. Oare ce ar fi spus Leonardo Da Vinci despre sanii Nicoletei Luciu sau despre buzele modelelor dependente de injectari?

Dupa 68 de minute invazive in viata chirurgului Calin Dobos i-am spus ca si el are o dependenta la vedere. Papionul. "Sper sa raman doar la asta", spune doctorul razand cu o usoara grimasa din cauza durerilor de spate cauzate de cele trei operatii suferite pe coloana. Uzura in sala de operatie isi spune cuvantul, dar el, doctorul, o ia in ras, si asta din pasiune pentru frumusetea feminina!

×