x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fabrica de contracte pentru firma familiei liderului PNL Gorj Dan Vîlceanu

Fabrica de contracte pentru firma familiei liderului PNL Gorj Dan Vîlceanu

de Ion Alexandru11    |    05 Apr 2021   •   08:15

Complexul Energetic Oltenia a fost și continuă să fie o vacă de muls pentru firmele de partid, una dintre acestea fiind controlată de familia deputatului PNL de Gorj Dan Vîlceanu. „Jurnalul” a studiat atât declarațiile de avere și de interese ale liderului liberalilor locali, cât și baza de date a SICAP, descoperind că afacerile pe care SC Trefo SRL, compania deținută și administrată de mama politicianului, Elisabeta Vîlceanu, le-a încheiat cu Complexul Energetic Oltenia au avut loc inclusiv în perioada stărilor de urgență și de alertă, ba chiar au fost semnate și anul acesta, după instalarea la Palatul Victoria a noului Guvern de Coaliție.

Dan Vîlceanu este vicepreședinte PNL la nivel național și, conform unei declarații de interese depusă de acesta în 29 decembrie 2020, compania mamei sale ar fi încheiat alte patru contracte cu Complexul Energetic Oltenia, derulate, la rândul lor, până în ianuarie și aprilie 2020, în valoare totală de 139.515,4 lei fără TVA. Numai că, din baza de date a SICAP, lucrurile stau mult mai nuanțat. Din aprilie 2019, până în februarie 2021, SC Trefo SRL a fost implicată în zeci de acorduri-cadru având ca beneficiar Complexul Energetic Oltenia. Numai în nouă dintre acestea, valoarea totală a contractelor parafate se ridică la 30.187.266,9 lei cu TVA inclusă. Firma mamei lui Vîlceanu a furnizat complexului bare și palete de acoperire, blindaje de colț durificate, blindaje carcasă, materiale pentru confecționarea blindajelor, tablă, piese de schimb pentru mori de cărbune, servicii de reparații și dispecerizare a temporizatoarelor, cupe sau piese de uzură. Cele mai proaspete contracte subsecvente au fost încheiate pe 11 ianuarie, 11 februarie, 15 februarie și 23 februarie 2021.

Complexul Energetic Oltenia nu este însă singura entitate de stat la care firma mamei liberalului Vîlceanu este conectată. O altă companie de stat, Colterm Timișoara SA, a derulat cu SC Trefo SRL contracte în valoare de 685.252,2 lei fără TVA.

Dan Vîlceanu a contribuit, anul trecut, la campania electorală a PNL cu suma de 133.800 de lei, iar cineva l-a împrumutat cu 560.000 de lei. Deputatul a realizat venituri de 137.256 lei ca parlamentar, soția sa, profesor, a câștigat 63.272 de lei, iar închirierea unei hale industriale la Timișoara a mai adus în conturile lui Vîlceanu 157.610,47 de lei. În declarația de avere mai figurează suma de 733.338 de lei, reprezentând restituirea capitalului unei societăți lichidate. 

×