x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gică Popescu: "Nu am mai fost atît de mîhnit de la meciul cu Suedia, din 1994"

Gică Popescu: "Nu am mai fost atît de mîhnit de la meciul cu Suedia, din 1994"

29 Iun 2009   •   00:00
Gică Popescu: "Nu am mai fost atît de mîhnit de la meciul cu Suedia, din 1994"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Gică Popescu a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a declarat poziţia faţă de articolele din presă în care este acuzat că a fost colaborator al Securităţii: ""E o tâmpenie, nici vorbă de aşa ceva! Ele erau simple informări, fără a leza pe cineva. "Nu le-am scris eu!"



Gică Popescu a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat:

"În ultimii 20 de ani am citit foarte multe lucruri la adresa mea, dar niciunul nu a fost atât de dur şi neadevărat ca cel în care se spune că am fost colaborator al Securităţii. Această mare minciună este livrată de cineva, şi voi afla în perioada următoare cine doreşte să mă denigreze şi cine are interes. În ultimele două luni am lăsat să se întrevadă dorinţa mea de a candida la alegerile FRF, deşi nu doream acest lucru. Vreau să vă spun că ce s-a întâmplat astăzi mă face să mă gândesc să candidez."

"Înaintea meciului de la Monaco, când am jucat în echipa mare a Craiovei, am fost chemat de un domn care mi-a spus că la Monaco vom fi contactaţi de români care trăiesc acolo pentru a ne convinge să rămânem acolo. Atunci m-au pus să semnez că mă angajez să apăr interesul naţional. Este o chestiune generală, nu vreun acord. Este singurul lucru pe care l-am semnat. Nu-mi aduc aminte ca nota care a fost publicată să fi fost scrisă de mine. Prin "turnător" se înţelege altceva, acolo era scrisă o chestiune laudativă, nicidecum o notă informativă".

"A apărut o notă care ar fi fost scrisă de mine. Scrisul seamănă cu al meu, dar pot să bag mâna în foc că nu am scris eu o astfel de chestiune. M-am întâlnit de foarte multe ori pe stradă cu persoana care mi-a spus la Monaco să semnez o colaborare cu Securitatea şi să-mi apăr interesul naţional. Traversam pe cealaltă parte, nu-l suportam pe acel om. Din 1989 nu am mai văzut această persoană niciodată".

"Eu cred că, neavând materiale de la mine, ofiţerii Securităţii scriau acele note în numele meu. Sunt prea multe note în acel dosar pentru ca eu să nu-mi aduc aminte să le fi scris."

"Cheile casei mele nu stăteau decât la mine sau la tatăl meu."

"Deşi voi dovedi că aceste lucruri care s-au spus despre mine sunt neadevărate impactul mediatic nu va mai fi acelaşi. Mi se pare surprinzător faptul că aceste informaţii au apărut simultan în două cotidiane. Acest lucru demonstrează faptul că este o acţiune premeditată îndreptată împotriva mea."

"În perioada următoare, voi cere acel dosar să văd şi eu ce conţine. Sunt tare mâhnit. Nu am mai avut aceasta stare din 1994, după meciul cu Suedia. Voi cere o hotărâre judecătorească prin care să se arate că nu am avut nicio legatură cu Securitatea".

"Şi alţi fotbalişti din naţională vor fi acuzaţi că au fost informatori"
"Am vorbit ieri cu o persoană care mi-a spus că o să apară şi alte nume cu astfel de probleme. Fotbalişti din echipa naţională. Nu pot să dezvălui sursa, dar cu cine am vorbit mi-a spus: «Gică eşti tu, apoi urmează şi X şi Y»", a explicat fostul jucător.


Contactat de gsp, Gică Popescu a declarat: ""E o tâmpenie, nici vorbă de aşa ceva! Ele erau simple informări, fără a leza pe cineva. "Nu le-am scris eu!"
● Domnule Popescu, pe numele dumneavoastră există în arhiva CNSAS un dosar de colaborator al Securităţii. Vi se atribuie numele conspirativ "Petrescu".
● Mă lasă cu gura căscată! Cum vă închipuiţi că ar fi putut colabora cu oamenii aceia singurul jucător care a avut curajul să spună "NU" familiei Ceauşescu, la Steaua?!


● În rapoartele ofiţerilor se scrie că au fost mulţumiţi de activitatea sursei şi există chiar note informative scrise de mînă şi semnate "Petrescu".
● Putea să facă oricine şapte milioane de dosare şi note. Dar eu, cu mîna mea, n-am scris o virgulă despre nimeni. Dacă există, sînt scrise de altcineva! Nu m-am pretat la măgării.


● Dar au încercat să vă racoleze?
● Îmi tot spuneau că atunci cînd plec în străinătate să le spun dacă văd pe cineva în legătură cu străini, să-mi apăr patria şi chestii din astea, care se făceau cu toţi sportivii. La Monaco - Universitatea mi-au atras atenţia să observ dacă va intra cineva în contact cu Mariana Simionescu. Dar nu le-am zis niciodată nimic.


● Se scrie în rapoarte că aţi acceptat să le puneţi locuinţa la dispoziţie pentru întîlniri.
● Minciuni ordinare! Cheia de la casă o avea doar tata! Şi exista mereu un tip antipatic care-mi dădea tîrcoale, mă întreba de ce mă feresc de el, mă aştepta ore întregi în stradă.
Mai multe pe gsp.ro

×
Subiecte în articol: special