x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Judecătorii ÎCCJ ai căror rude au călătorit în zone de risc, considerați în imposibilitatea de a veni la serviciu

Judecătorii ÎCCJ ai căror rude au călătorit în zone de risc, considerați în imposibilitatea de a veni la serviciu

de Ion Alexandru    |    19 Mar 2020   •   11:04
Judecătorii ÎCCJ ai căror rude au călătorit în zone de risc, considerați în imposibilitatea de a veni la serviciu

Colegiul de Conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit, separat de ce a hotărât Secția de Judecători de la CSM, măsurile pe care le va întreprinde instanța supremă pe perioada instituirii stării de urgență. Colegiul a validat măsurile referitoare la categoriile de cauze judecate în această perioadă. Este vorba despre cauzele în care judecata se face fără citarea părților, cauzele de suspendare a executării silite, cauzele privind declararea ca indezirabil a unui cetățean străin, cele privind verificarea legalității și temeiniciei măsurilor preventive privative și non-privative de libertate și cele referitoare la contestațiile depuse împotriva acestor măsuri, la contestațiile împotriva măsurilor asigurătorii și la căile de atac în cauzele privind cooperarea judiciară internațională.

În ceea ce privește cauzele urgente care se judecă la ÎCCJ, acestea vizează contestațiile la tergiversarea proceselor, conflictele de compenență și ordonanțele președințiale având ca obiect asigurarea medicamentelor compensate.

ÎCCJ a mai stabilit că personalul propriu care a călătorit, în ultimele două săptămâni, într-o țară care se află în zona “galbenă” sau în zona “de risc” să lucreze de la domiciliu pentru următoatele 14 zile. Același lucru se întâmplă și cu personalul ai cărui membri de familie au călătorit în astfel de state. Judecătorii aflați în aceste situații se consideră ca fiind în imposibiltate obiectivă de prezentare la locul de muncă.

×