x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lumânări cu parfumuri bizare

Lumânări cu parfumuri bizare

de Magda Cristina Ursache    |    24 Mar 2012   •   21:00
Lumânări cu parfumuri bizare

Lumea parfumurilor a inceput sa fie populata de arome tot mai bizare. Se fac combinatii noi, se adauga mirosuri exotice... Ah! Ce carnaval de fragrante e in univers! Dar chiar si asa, exista o limita a combinatiilor posibile. Lumea fragrantelor are insa o ramura care nu se da in laturi de la cele mai nastrusnice creatii: cea a lumanarilor parfumate.

Lumanarile cu miros de trandafiri, levantica, vanilie sau cafea sunt deja banale. Avem nevoie de ceva ce nu s-a mai... mirosit!, exclama producatorii. Si le inteleg patima cu care cotrobaie prin sertarul cu amintiri olfactive, poate-poate sare ceva de acolo, o idee, o farama de ceara in care s-au topit parfumuri nebisnuite...

De exemplu, nu este un secret ca soarecii de biblioteca si iubitorii de lectura adora mirosul cartilor, fie ele vechi sau noi. Si desi cei care au citit "Fahrenheit 451" vor spune ca focul si cartile nu prea fac casa buna, in cazul lumanarilor cu... aroma de carti, concubinajul e chiar unul reusit. Si asta fara sa arda biblioteca!

Iar pentru fumatorii inraiti – sau pentru cei care s-au lasat, dar inca mai tanjesc dupa o tigara –, lumanarile cu miros de tutun sunt alegerea potrivita. Desigur, nimeni nu vrea ca ei sau casa lor sa emane un pregnant miros de tigari, dar lumanarile inspirate de acest viciu au mai degraba aroma calmanta si profunda a tutunului de calitate, fumat la pipa.

Tot din categoria "fumurilor", americanii au creat si o lumanare cu miros de canabis. Aroma este folosita chiar si in parfumerie, dar mirosul emanat de lumanarea parfumata te duce mai degraba cu gandul la promiscuitatea anilor ’60, desi ofera senzatii mai putin euforice. In plus, lumanarile cu aroma de canabis, desi raspandesc acelasi miros cu infama planta halucinogena, nu te pun in pericolul de a ajunge la tribunal. Si daca tot vorbim de senzatii euforice, din aceeasi arie face parte si lumanarea cu miros de absint. Iar daca absintul ii inspira pe poetii si artistii francezi ai secolului al XIX-lea, poate o lumanare cu aroma de absint ne va da si noua cateva idei... creative.

Ca sa trecem la alta forma de extaz, americanii se intreaba: de ce sa nu ne inmiresmam casa cu parfumul senzual al lui Marylin Monroe? Lumanarea care ii poarta numele are un miros dulceag si atragator de... ruj de buze. Si-o tenta lasciva...

×
Subiecte în articol: esenţe tari fun