x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Medicament periculos, găsit în casa lui Michael Jackson

Medicament periculos, găsit în casa lui Michael Jackson

01 Iul 2009   •   00:00
Medicament periculos, găsit în casa lui Michael Jackson
Sursa foto: JACK GUEZ/AFP

Extrem de periculos, medicamentul găsit în casa lui Michael Jackson este folosit în special pentru anestezia de dinaintea unei intervenţii chirurgicale. Potrivit unor surse TMZ, medicamentul cu pricina se numeşte Propofol.



Acesta nu este accesibil decât personalului medical. "Este imposibil ca acest medicament să fie prescris cuiva pentru a-l folosi acasă. Doar personalul medical specializat îl poate folosi", scrie TMZ citând sursele. Interesant este că, Propofolul arde, iar Lidocaina este folosită pentru a reduce durerile asociate cu injecţiile de Propofol. Potrivit aceleaişi surse, lângă cadavrul lui Michael Jackson a fost găsită Lidocaina.

Unul dintre efectele administrării de Propofol este stopul cardiac dacă acesta este luat odată cu alte sedative. În orice caz, Propofolul este atât de puternic încât poate provoca încetarea activităţii cardiace de unul singur. 

O asistentă, care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea, a declarat pentru TMZ că Michael a implorat-o să-i dea Diprivan, numele generic pentru Propofol. I-a spus că are insomnii, însă asistenta l-a refuzat.

În concluzie, medicamentul nu se poate folosi decât în spitale, iar dacă vreun doctor i-a facilitat accesul la acesta, atunci el poate fi acuzat de omor din culpă. (V.A.)


×
Subiecte în articol: special