x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Montoya e fan Senna

Montoya e fan Senna

17 Sep 2004   •   00:00

Celebrul pilot de Formula 1 al lui Williams BMW, Juan Pablo Montoya, a vizitat Romania la invitatia Allianz - Tiriac. Columbianul a fost bucuros ca a ajuns la Bucuresti, despre care auzise multe de la un prieten.

CATALIN FAINISI

Un tip mic de inaltime, bine dispus, dar cu o licarire in ochi ce denota nebunia specifica pilotilor de Formula 1, a pasit miercuri pe pamant romanesc. Juan Pablo Montoya, talentatul echipier al lui Williams BMW, a acceptat invitatia lui Allianz - Tiriac, partener de imagine al celebrei echipe, de a veni in Romania pentru un dialog cu ziaristii din tara noastra.

VEDETA. Importanta oaspetelui de la conferinta de presa organizata la Hotelul Marriott a starnit un urias interes jurnalistilor si a fotoreporterilor. Nici chipul lui Gica Hagi la meciul de retragere din 2001 nu a fost luminat de atatea blitzuri precum micutul columbian. Imbracat in haine sport, pilotul lui Williams a raspuns degajat intrebarilor ziaristilor, care au avut curiozitati dintre cele mai ciudate. "Din ce am vazut, Bucurestiul este un oras frumos, dar eu vad mai mult aeroporturi si hoteluri si n-am timp sa vizitez prea multe locuri. Oricum, am un prieten care lucreaza la Ambasada Spaniei din Bucuresti, care mi-a spus multe lucruri frumoase despre capitala dumneavoastra", a declarat Montoya, care si-ar dori sa revina in Romania.

ANIVERSARE. Juan Pablo va implini peste trei zile 29 de ani, ocazie cu care se va afla in China, pentru a pregati cursa de la 26 septembrie, de la Shanghai. "Vin de la Los Angeles, acum sunt in Bucuresti, dupa aia plec in Germania, Marea Britanie si China. Imi sarbatoresc ziua de nastere prin munca. De cadouri nici nu se pune problema. Cred ca-mi voi face singur unul", a adaugat, in gluma, columbianul, caruia nu-i pasa daca sunt prea multe curse in Campionatul Mondial de F1. Intrebat daca Michael Schumacher este cel mai mare pilot din istoria "Marelui Circ", Monty a raspuns sec: "Sincer, cred ca Senna a fost acela".

McLAREN

Este cunoscut faptul ca, incepand cu sezonul viitor, Juan Pablo Montoya va concura pentru McLaren Mercedes, unde va fi coechipierul lui Kimi Raikkonen (foto). "Plecarea mea de la Williams e similara cu schimbarea prietenei. Te saturi de cea veche si vrei ceva nou", a motivat, in gluma, columbianul. Acesta a comentat si declaratia viitorului sau coleg, care nu este interesat decat sa-l invinga pe Schumacher si nu-i pasa cine va fi coechipierul sau. "Important pentru noi va fi sa-l invingem impreuna pe Schumacher, nu sa ne luptam intre noi. Trebuie sa ne ajute si masina, care trebuie sa fie neaparat competitiva", a declarat pilotul clasat pe pozitia a treia anul trecut. De asemenea, Montoya crede ca, desi Ferrari nu poate fi ajunsa deocamdata, lupta intre Williams, Renault si McLaren a fost foarte frumoasa in acest an.
×
Subiecte în articol: eveniment