x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nastase si Basescu, stiristi

Nastase si Basescu, stiristi

29 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
Lansarea in eter a postului de radio Guerrilla le-a dat prilejul lui Adrian Nastase, candidat la Presedintie al Uniunii Nationale PSD+PUR, si lui Traian Basescu, din partea Aliantei D.A. PNL-PD, sa devina jurnalisti de ocazie. Cei doi au fost invitati sa prezinte primele buletine de stiri ale acestui post si, deoarece campania electorala pentru Cotroceni continua, au acceptat fara ezitare.
SILVIU SERGIU

IRONII. Primul buletin de stiri al Radio Guerrilla, difuzat la ora 11:00, a fost prezentat de Adrian Nastase. Cea mai importanta stire citita pe post de acesta s-a referit la rezultatele alegerilor, concluzia fiind ca, la prezidentiale, "romanii au ales sa nu aleaga pe nimeni, deocamdata". Liderul Uniunii PSD+PUR nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe contracandidatul sau Traian Basescu, punctand ca "din fericire, acesta nu a castigat alegerile prezidentiale din primul tur, asa cum a promis". "Este trist ca un partid istoric cum este PNTCD a obtinut numai 1,7 la suta", a continuat Nastase, remarcand totodata ca partidul lui Gigi Becali, PNG, a obtinut doar doi la suta si nu a intrat in Parlament.

Dupa ce a iesit din cabina de emisie, Nastase le-a spus ziaristilor ca, pentru prima data in ultima perioada, nu a avut nici un fel de griji, spre deosebire de sfarsitul saptamanii cand, pana la inchiderea urnelor si anuntarea rezultatelor preliminare, a fost permanent conectat la stresul campaniei electorale. Desi i-a facut placere sa prezinte stirile, Nastase a precizat ca nu ar dori sa lucreze ca jurnalist si ca ar da politica doar pe meseria de profesor.

IEPURASUL SI URSUL. "Iepurasul il ajunge din urma pe ursulet". Cu aceasta propozitie a inceput Traian Basescu prezentarea stirilor de la ora 12:00. Liderul Aliantei D.A. a intrat in cabina de emisie la scurta vreme dupa ce BEC a dat publicitatii primele rezultate partiale ale alegerilor, rezultate destul de stranse. In acest context, el a remarcat ca fostul sau coleg de partid, Petre Roman, a obtinut doar 0,8 la suta din voturile alegatorilor, de trei ori mai putin decat Gigi Becali. Basescu a citit apoi o stire pe gustul sau, aceea ca marinarii celor 18 nave romanesti aflate in apele internationale au votat, in majoritate, in favoarea sa si a Aliantei D.A. La capitolul sport, Basescu a prezentat rezultatele inregistrate in ultima etapa a Diviziei A. "Din pacate, nu stim ce a facut FC Cornu, care sper ca va juca inca patru ani de acum incolo la matineu", a glumit el.

×
Subiecte în articol: eveniment