x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nicu Vlad: Tata nu a ridicat niciodată o halteră, dar ridică buşteni mai uşor decât mine!

Nicu Vlad: Tata nu a ridicat niciodată o halteră, dar ridică buşteni mai uşor decât mine!

de Florentina Fântânaru    |    15 Iun 2012   •   22:18
Nicu Vlad: Tata nu a ridicat niciodată o halteră, dar ridică buşteni mai uşor decât mine!

M-am bucurat tare mult cand am aflat ca Nicu Vlad a raspuns afirmativ pentru interviu. Cum pana la Olimpiada de la Londra mai e o luna si un pic, intalnirea noastra a fost la limita. Intuiesc ca stresul e la cote maxime, ca pregatirea continua asiduu, ca presedintele Federatiei Romane de Haltere are un cuvant pentru fiecare campion pe care il creste. Cuvantul, privirea, indemnul venite din partea unui multipul campion cantaresc greu. Am avut o strangere de mana ferma, dupa care ne-am indreptat catre platoul emisiunii.

Il simteam grabit, nelinistit si preocupat. Abia dupa ce s-a instalat comod am aflat ca nelinistea era legata de durata interviului. "Ce o sa va povestesc eu 68 de minute? Nu stiu ce am putea vorbi atat de mult?" Nicu Vlad e un barbat direct, serios si disciplinat. Ani intregi a suportat o disciplina severa si a indurat antrenamente in care a ridicat tone! Nicu Vlad nu s-a plans niciodata. O viata intreaga tatal sau nu s-a plans de nimic! Asa tata, asa fiu!

"Tata a muncit pana in ultima clipa. S-a stins din cauza unui accident. A ridicat un butoi pe care l-a pus in caruta, a ametit si a cazut! Si-a rupt coloana! A fost un barbat zdravan, atat de puternic, incat ridica bustenii singur de un capat, in timp ce eu si un var de-al meu ne chinuiam cu celalalt capat!"

Robustetea ii vine din familie si crede ca in genele sale a stat si succesul sau de rasunet! In momentul in care a fost selectionat pentru haltere de catre frati Gospodinov, in familie s-au iscat comentarii. Ce sport mai e si asta, comentau rudele. "Tata insa i-a pus pe toti la punct, le-a inchis gura si m-a incurajat!", spune Nicu Vlad. Cand a devenit prima oara tata, si-a tinut fiica in brate dupa doua saptamani de la nastere, pentru ca, atunci cand sotia se afla in durerile facerii, Nicu Vlad castiga argintul la Seul, in 1988! "Eu am castigat argintul, sotia mi-a adus aurul, pe fiica mea", spune campionul, mandru ca Marta, la 23 de ani, lucreaza pentru Olimpiada de la Londra. Se vor intalni acolo doar ei si sotia, pentru ca fiul, Nicu jr, dupa o bursa in America, unde a jucat fotbal american, se intoarce la scoala in Australia. "Deocamdata e in vacanta in Romania, unde ii place la nebunie, pentru ca sunt fete frumoase!", spune campionul, cu un zambet nostalgic in coltul gurii!

Dar nu e timp acum pentru nostalgii! Nicu Vlad si halterofilii sai au de adus acasa medalii. "Cel putin una!", spune! Succes, baieti! Va asteptam invingatori!

×