x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Copilul politic al PDL-ului a furat pomul Conservatorilor britanici

Copilul politic al PDL-ului a furat pomul Conservatorilor britanici

de Petru Zoltan    |    Cristian Ionescu    |    08 Oct 2012   •   17:05
Copilul politic al PDL-ului a furat pomul Conservatorilor britanici

Sigla partidului Noua Republică seamănă izbitor cu cea a Partidului Conservator din Marea Britanie. Am încercat să aflăm de unde s-au inspirat adepţii lui Mihail Neamţu în momentul în care au conceput sigla, însă purtătorul de cuvânt al partidului nu a ştiut să precizeze foarte clar cum au intrat în posesia logo-ului copiat. Purtătorul de vorbe al formaţiunii politice Noua Republică, Augustin Ofiţeru, a precizat că nu vrea să comenteze "într-o sferă cu conotaţie politică”, deşi ei tocmai s-au legitimat ca şi partid politic. Ofiţeru a precizat că autorul "plagiatului” ar fi un membru talentat de partid, care şi-a pus măiestria la picioarele Noii Republici, tinându-i identitatea secretă.

Deşi, simbolistica identităţii vizuale a Noii Republici este în procent de 90% asemănătoare cu a partidului Conservator din Marea Britanie, spun cunoscatorii, Ofiţeru dă vina pe valori şi spune că cele două partide împart acelaşi crez:  "Avem valori asemănătoare. Simbolistica un pic mai adâncă la noi. Ca simbolistică noi revendicăm ştejarul. Nu ştiu ce reprezintă stejarul pentru Marea Britanie”. Noua Republică s-a aliat cu Partidul Democrat Liberal şI Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat pentru a face faţă alegerilor parlamentare din decembrie. Liderul formaţiunii Noua Republică, Mihail Neamţu, a fost recompensat cu titulatura de candidat al alianţei pentru un fotoliu de candidat în oraşul primarului Gheorghe Falcă. 

Contactat de Jurnalul National, purtatorul de cuvant al partidului Conservator britanic nu a emis un punct de vedere pana la ora publicarii articolului.

Armata PDL 

"În toamna anului 2011, Noua Republică a apărut ca o mişcare exclusiv cetăţenească, inspirată de un "Crez Politic” redactat de Mihail Neamţu şi publicat pe mai multe site-uri de Internet. Spre sfârşitul lunii septembrie 2011, Crezul politic "Noua Republică” şi apoi un foarte disputat "Manual de luptă” au strâns adeziunea a mii de cetăţeni români din ţară şi din diaspora”, se menţionează pe site-ul partidului. În fruntea partidului s-a aşezat comod pe jilţ tocmai Mihail Neamţu, la fel ca Zelea Codreanu (al carui fan declarat este) în fruntea legionarilor.  Napocanews.ro a republicat, recent, "Apelul unui licean către «oastea nationalistă»”, un articol amplu, scris în 1995 de Neamţu şi publicat de revista neolegionară "Puncte cardinale”. În articol, Neamţu lanseaza un apel la toţi cei cu vederi comune, pentru a face front comun împotriva "Satanei roşii” – Ion Iliescu, "omul KGB-ului” şi "puterea neobolşevică” şi pentru a oferi o alternativă credibilă, "tradiţionalistă”, la Opoziţia "cvasi-masonizată”. Astăzi liderul partidului Noua Republică este unul din apropiaţii lui Traian Băsescu, fiind chiar invitat la nunta Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu, alias Syda.

×