x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special OFERTĂ SENZAŢIONALĂ! Vrei să înveţi la Harvard GRATIS? Află cum

OFERTĂ SENZAŢIONALĂ! Vrei să înveţi la Harvard GRATIS? Află cum

de Robert Veress    |    13 Aug 2012   •   08:04
OFERTĂ SENZAŢIONALĂ! Vrei să înveţi la Harvard GRATIS? Află cum

154.000 de studenti din 160 de tari s-au inscris la primul curs gratuit al prestigiosului MIT (Massachusetts Institute of Technology), lansat in aceasta primavara, pe platforma online edX.

Dintre acestia, doar 7.100 au absolvit cursul 'Circuite si electronice', informeaza Associated Press. Chiar si asa, este o performanta deosebita, care anunta o revolutie in invatamantul superior.

Portalul edX a fost lansat, in luna mai 2012, de MIT si Universitatea Harvard, printr-o investitie de 60 de milioane de dolari, pentru a concura mai popularul Coursera.

Luna trecuta, 12 universitati americane s-au alaturat Stanford, Princeton si altor institutii de invatamant de top, din Statele Unite ale Americii, care ofera cursuri online gratuite, prin intermediul www.coursera.org.

Universitatea Berkeley, din California a anuntat startul unor cursuri gratuite in aceasta toamna, prin intermediul platformei edX. Peste 120 de alte universitati si-au anuntat intentia de a colabora la proiectul edX, sustin oficialii Harvard.

Cursurile online gratuite sunt la fel de riguroase ca cele de 'zi' (urmate de studentii prezenti, fizic, in salile de cursuri), asigura organizatorii, inconvenientul fiind acela ca deocamdata, la absolvirea lor nu se ofera diplome.

×