x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pipi, da’ pe bani - Porcăiala ciracilor lui guru Bivolaru

Pipi, da’ pe bani - Porcăiala ciracilor lui guru Bivolaru

de Toma Roman Jr    |    10 Sep 2007   •   00:00
Pipi, da’ pe bani - Porcăiala ciracilor lui guru Bivolaru

MISA lui Grig Bivolaru, exilat in Suedia, suferă un continuu şi ireversibil proces centrifug. Marea afacere din spatele practicanţilor integrării in absolut ii incaieră pe disidenţi cu susţinătorii gurului. Lupta facţiunilor rivale se poartă in culise şi pe internet.Â

Cioburi de Misa, in patru zări

Acum căţiva ani, cănd am avut o discuţie de mediere cu nişte apropiaţi ai lui guru Grig Bivolaru, ăia imi tot băgau sub nas o foaie trasă la xerox din care rezulta că apropiatul lor Narcis Tarcău se căpătuise cu titlul de "swami" (in traducere literală stăpăn) de la nu’ş ce mare iluminat indian. Ideea era că "uite dom’le, şcoala lu’ Grig e unanim recunoscută internaţional".


Intre timp, după ani de pertractări, in 2004, autorităţile au binevoit să năpădească in sfărşit peste ciorba de ilegalităţi care fierbea in cazanul MISA şi in oliţele de noapte ale organizaţiilor conexe. Intr-o primă fază, după ce guru s-a transfugit prin ţările reci, ciracii săi păreau solidari. Manifestau langa prin oraş, intreţineau in răndul fraierilor care puseseră botul la gargara lor o atmosferă paranoică, din care rezulta că MISA duce o luptă planetară cu şerpilienii, masoneria, Iluminaţii din Bavaria, sioniştii şi Grupul Bilderberg la un loc. Numai că reptila din Tărtăşeşti nu mai controla direct hăţurile financiare, aşa că membrii cercului său de intimi rămaşi prin patria-mumă au inceput să-şi dea la gioale.


TRANDAFIR DE LA THAILANDA. Mai intăi, a căpătat importanţă in mişcare un domn Mihai Stoian, trăitor prin Danemarca. El a fost un fel de interfaţă a batracianului refugiat in Suedia. Cum nu era dat in urmărire aici, putea să joace rolul de curier al lui Grig, atunci cănd acesta intra in pana prostului cu "energiile subtile" prin care comunică, spune el, cu adepţii. Purtătorul de ucazuri sfinte i-a şopocăit probabil urmăritului exilat că băieţii rămaşi in ţară maşinează pe cont propriu. Nicolae Catrina şi Claudiu Trandafir, preşedintele şi respectiv vicepreşedintele legal al MISA, au picat in dizgraţie. In urma unui scandal declanşat la filiala MISA din Braşov, cei doi au fost acuzaţi că se indoiesc de infaibilitatea lui Grig şi au fost zburătăciţi din funcţii. La preşedenţia MISA a fost numită o doamnă, Gabriela Ambăruş, specialistă in extazul amoros, care, din informaţiile noastre, este tot o anexă a lui Stoian. Ulterior, Catrina a fost parţial reabilitat şi reintegrat in absolut, trimis să mediteze intr-o ţară orientală. Trandafir a făcut o călătorie in Thailanda cu Tarcău, care-l deranja pe Stoian, după cum se va vedea mai jos. Asta a declanşat la Bucureşti, Copenhaga şi prin Suedia o vănătoare de vrăjitoare foarte asemănătoare cu cele de pe vremea lui Stalin.


SCALPAREA DELFINULUI. La inceputul anilor ’90, Narcis Tarcău era unul dintre favoriţii năclăitului guru. Acesta l-a trimis in Danemarca, unde a fondat Natha, una dintre cele mai puternice filiale externe ale MISA, cu vreo 500 de membri. Afacerea era profitabilă pentru toată lumea. Danezele amatoare de tantra mioritică şi de amoruri cu miros de telemea din soia pe plajele de la Costineşti umpleau anual cu lovele basca incăpătoare a vănzătorilor de prostii pendinte de tata mare. Odată aterizat Grig prin nordul Europei, putem presupune că Narcis nu a fost de acord să-i cedeze fără lupte caşcavalul de la Natha. A fost scalpat şi ejectat de la conducerea şcolii pe care o construise. A fost inlocuit, bineinţeles, cu noul favorit şi prinţ moştenitor, Mihai Stoian. Se spune că s-au utilizat diverse tertipuri legale şi presiuni pentru a-l face pe Tarcău să-şi ia tălpăşiţa. Omul a plecat in Thailanda, unde şi-a fondat o altă şcoală, Agama. Asta nu ar fi produs un cataclism prea mare. Dar Tarcău l-a primit acolo şi pe exclusul Claudiu Trandafir, s-au intreţinut cordial, ba chiar au pus la cale oarece afaceri. Una dintre ele ar fi fost ca Agama să se extindă vertiginos şi in Romănia, chestie care i-a făcut pe Grig şi compania să se simtă ameninţaţi.


CURAT YOGA. Site-ul oficial al MISA, Yogaesoteric, a devenit un fel de Romănia Mare de la inceputul anilor ’90, ceva mai diluată. Cei doi "disidenţi" sunt porcăiţi, e adevărat, fără fantezia de care dădea dovadă Corneliu Vadim Tudor, in toate felurile. Misagii din spaţiul virtual il fac pe Tarcău violator feroce, gras (de parcă Grig nu e miop ca o cărtiţă), ba chiar il acuză, de parcă ar fi culmea tupeului, că ar face amor pe lună plină fără să practice continenţa. E acuzat că şi-ar fi cumpărat de la nu ştiu ce tarabă din India, contra unei sume modice, titlul de swami, de la o vacă sfăntă, sau aşa ceva, şi că e un guru fraudulos. Un păcat capital este că s-a culcat pe la Costineşti cu o yoghină aleasă aleatoriu, ieşind din cuvăntul marelui atărnă-piei care-i interzisese la supărare să se atingă de femei o perioadă de un an.

Nici fost cărdaş Claudiu Trandafir nu e iertat, şi e atins de braţul lung şi armat al internauţilor localizaţi in borşul MISA. E făcut mincinos şi "rătăcit", un deviat de la calea spirituală trasată de suprema fosilă "persecutată". E acuzat de practici mercantile, de parcă nu am cunoaşte cum s-a făcut imensa avere a MISA.
Cei doi sunt consideraţi un fel de troţkişti de către stalinişti, şi totul porneşte numai de la faptul că nu au mai ascultat orbeşte de inculpatul romăn azilant in Suedia. MISA se mai arată incă o dată o structură in care cine se opune este ejectat fără mari greţuri, după care i se aplică un tratament cu lături vărsate in moalele capului.


PIPI PE BANI.
Concluzia pe care o putem trage este că "fratele e frate, dar pipiul este pe bani". In timp ce mumia zace la rece prin Suedia, lupii tineri care stătuseră brazi in jurul său şi-au cam impărţit publicul-ţintă. In timp ce Mihai Stoian, avănd şi legitimitatea dată de umbra maimuţoiului suprem, va controla nucleul dur al MISA, format din ăia care se luptă imbrăcaţi in cămaşa de forţă a morţii cu tot felul de forţe fantezist-obscure şi sunt totalmente controlaţi mental de superiorii ierarhici, cuplul Trandafir-Tarcău o să incerce probabil o formulă ceva mai "soft", axată pe "yoga sportivă", fără masoni care stau cu satărul după colţurile patriei. Pot să facă şi dumping, culegănd cu preţuri mai mici cursanţii nemulţumiţi de tariful mare al MISA. In mod cert, este bine că se mai diluează niţel din influenţa şi forţa organizaţiei-mamă, care a rătutit de minţi de-a lungul vremii atăţia naivi, pe care i-a transplantat in lumea fantasmelor lui Bivolaru.

O AFACERE
"Fără indoială că in spatele acestor tactici se ascunde interesul mercantil de a atrage oameni la cursurile lor. Neştiind o altă meserie, celor doi rătăciţi (Narcis şi Claudiu) nu le rămăne de făcut, in viziunea lor, decăt să-şi căştige existenţa predănd yoga. De aceea, au pus la punct o mascaradă reciproc elogioasă,pentru a păcăli oamenii naivi şi a le lua acestora banii in urma unor revelaţii demne de colţul tarabei din piaţă."
Site-ul Yogaesoteric
IN ROBĂ
"Aşa că, pănă la urmă, din iniţierea sa ca swami, Narcis a rămas numai cu titlul şi cu roba portocalie, probabil singurul veşmănt care-l mai incape. Ne intrebăm dacă la ashramul din Thailanda Narcis are un karma yoghin care ii leagă şireturile, intrucăt burta pe care i-o vedem in fotografiile recente pare să fie un real obstacol pentru el. Desigur că şi din acest punct de vedere, moda swami (cu sandale) ii oferă un avantaj"
Site-ul Yogaesoteric


Natha, frăntă in două

Incă de prin anii ’90 ai secolului trecut, Bivolaru şi-a găndit afacerea pe plan global. A trimis prin lume diverşi "instructori" care au impuiat MISA. La Copenhaga, Narcis Tarcău, pe atunci un june cu plete, a reuşit să prindă-n plasă căteva sute de daneze şi danezi dornici să se "kamasutreze şi brahmaputreze", sătui de prea mult bine. In 2004, cei de la Natha au fost principalul factor de lobby extern contra "persecuţiilor" la care era supus Grig. După ce a fugit guru, presa ţinea legătura cu el la un număr de telefon al Natha, unde se comunica printr-un intermediar. Acum, cănd Tarcău a fost excomunicat, există reale şanse ca o parte din Natha să se spargă, cursanţii să-l urmeze pe "swami". Asta inseamnă că lui Bivolaru i se vor diminua veniturile intr-o ţară in care viaţa costă destul de mult.


ALTE VREMURI. Claudiu Trandafir şi Nicolae Catrina mărşăluiau impreună pentru guru

×
Subiecte în articol: special MISA tarcău grig guru narcis tarc