x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Premierul crevete (şerveţele Puff, unghieră, distilerie, trabucuri, papagal)

Premierul crevete (şerveţele Puff, unghieră, distilerie, trabucuri, papagal)

24 Sep 2012   •   19:10
Premierul crevete (şerveţele Puff, unghieră, distilerie, trabucuri, papagal)

Guvernarea MRU a fost scurta, dar a lasat in urma o lista interminabila de comenzi achitate din fondurile de protocol, care ilustreaza un dezmat gastronomic si bahic, satisfacerea unor gusturi si obiceiuri inimaginabile pe banul public.

Astazi prezentam o noua fila din dosarul de achizitii facute cu acceptul premierului si in folosul lui personal.

Bucatarul plutonier al SPP, Sabadis Gabriel, colaboratorul principal al premierului, inainteaza "necesarul" pentru un dineu sofisticat ce va fi devorat de MRU, supranumit si Unguent. O masa pentru care se comanda ca produse de baza ton rosu (2,5 kg), creveti Tiger (30 buc.), scoici St. Jack (8 buc.), 3 kg muschi vaca si multe alte ingrediente. Bauturile, ca temelie; cate o sticla de crema whisky, whisky J. Daniel, votca, Campari, gin si 12 sticle cu vin, alb, rosu, si roze, in baterii egale. Asta, in timp ce acelasi premier – hranit, sprituit, spalat, frezat, parfumat, imbalsamat, pomadat, sters la nas si in urechi, manichiurat si cu bataturile scoase – recomanda austeritate, cumpatare, cerea publicarea tuturor cheltuielilor facute cu bani de la buget.
Exact acest ordin dat de MRU il aducem la indeplinire. Cu o mica intarziere
________________________________________________________


Pentru o masa sofisticata, comandata de premier in 11 martie, s-au cheltuit "doar" o mie de euro, bani de la buget.

"Prostiutele" lui Ungureanu sunt lucruri foarte concrete si foarte scumpe. Si, pe deasupra, toate, absolut toate platite din banii Guvernului. MRU alearga din televiziune in televiziune ca sa denunte "o campanie de denigrare", dezlantuita impotriva lui pentru ca are succes politic. Da interviuri, asuda, se sterge, reia ciclul, dar nu arata nici macar o chitanta din care sa rezulte ca a platit din banii lui magazinul de coloniale si bauturi fine comandat in folosul lui la Palatul Victoria.

MRU cade in penibil cand se disculpa, spunand fara jena ca el nu a comandat nimic, ca nu stie ce au facut subordonatii. Subordonatii insa nu se apucau sa-i aduca la masa, de capul lor, produse sofisticate, enorm de scumpe, fara ca omul care le infuleca sa nu stie ce mananca.

Evident ca nu semna premierul bonuri de mana, nu trimitea registrele la magazie sau iesea cu papornita prin piete. De toate "prostioarele" se ocupau slujbasii Guvernului, consilierii, functionarii SGG. Bucatarul Sabadis Gabriel, plutonier SPP, decorat cu medalia Barbatie si Credinta, stie cel mai bine cat de costisitoare erau gusturile gastronomice rafinate ale premierului. Un pranz din 11 martie a costat circa 1.000 de euro; a doua zi, comanda doar pentru peste se ridica la 6 milioane (lei vechi). Daca adunam "prostiutele" consumate de MRU in cele 78 de zile de guvernare se strang zeci de mii de euro bani de la "protocol", adica bani publici. Premierul austeritatii, al eliminarii cheltuielilor administrative, omul care ii certa pe pensionari ca nu muncesc si pe sinistratii iernii siberiene ca nu ies din nameti se arata de fapt un Basescu, un demagog de duzina.
Asa s-a topit si mitul MRU, marea speranta a Dreptei.

×