x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Previziuni astrologice - Horoscopul anului 2009

Previziuni astrologice - Horoscopul anului 2009

10 Ian 2009   •   00:00
Previziuni astrologice - Horoscopul anului 2009

Mihaela Dicu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Astrologilor din România şi autoarea cărţilor "Zodiacul" şi "Primul pas spre horoscop", prezintă exclusiv pentru Jurnalul Naţional previziunile pentru acest an, zodiacul european. Astrologic, 2009 este un an atipic, care predispune la evenimente deosebite. Cu 6 eclipse (în loc de 4, câte se produc de obicei într-un an), cu o triplă conjuncţie Jupiter-Neptun (precedentele s-au produs în 1843, 1919/1920 şi 1971) şi sub influenţa aproape continuă a opoziţiei Saturn-Uranus (care vine din 2008 şi se va propaga şi în 2010), următoarele 12 luni sunt un amestec contradictoriu de entuziasm şi nesiguranţă, de inspiraţie şi confuzie, de excese şi privaţiuni, de încercări şi speranţe... Situaţiile complexe pe care ni le "livrează" cer raţiune, simţ practic, adaptabilitate şi... o bună rezistenţă nervoasă!

BERBEC (21.03-20.04)
Intrat recent în casa carierei, Pluto face deschiderea către o perioadă de intensă focalizare asupra puterii, poziţiei, statutului şi renumelui, care va dura până în 2023! Saturn, în casa muncii, pune preţ pe efort şi tenacitate. Jupiter şi Neptun, în casa aspiraţiilor, nutresc ţeluri măreţe. Bref, un an de ambiţii, muncă susţinută şi progrese însemnate. Prima parte a anului aduce cu sine o perioadă de mare seducţie şi apetit sentimental, bogată în oportunităţi amoroase. Tot acum te poţi confrunta însă şi cu iubiri trecute, situaţii afective sau parteneriale (inclusiv colaborări, asocieri, contracte) rămase nerezolvate, cu frustrări, blocaje sau răzgândiri. Socializarea, prietenia, reîntâlnirile vor fi, de asemeni, la ordinea zilei. Mai-iunie-iulie sunt luni pasionale, cu un puternic impuls erotic. Din 29 octombrie, Saturn va intra în casa cuplului pentru circa doi ani şi jumătate, aducând cu sine o notă sobră, în unele cazuri, nefericită. Peste vară, atenţie la tot ce este legat de locuinţă, proprietăţi, bunuri de patrimoniu şi părinţi! Sănătatea trebuie monitorizată constant tot anul.

TAUR (21.04-21.05)

Jupiter în casa carierei face posibilă împlinirea celor mai mari speranţe avute în ultimii ani. Dacă nu ţi-ai găsit încă vocaţia sau nu ţi-ai formulat până acum un scop profesional, cele trei conjuncţii Jupiter-Neptun din 2009 vor avea grijă să-ţi afli ţelul. Păstrează-ţi însă realismul şi fereşte-te de tentaţia obiectivelor utopice sau pentru atingerea cărora nu dispui deocamdată de suficiente resurse. Relaţional (cuplu, colaborări, etc.), ciclul retrogradării lui Venus din primele cinci luni ale anului ar putea să dea apă la moară iluziilor, dependenţelor, dezamăgirilor, înstrăinării, renunţării sau, pur şi simplu, inactivităţii, "şomajului" afectiv. Recuperezi însă spectaculos în iunie şi septembrie. în cămin pot surveni înnoiri în lunile ianuarie-februarie şi iulie-august. Dacă te-ai aflat în ultima vreme în "război rece" cu copiii sau ai avut responsabilităţi sporite ori alte griji şi preocupări în calitate de părinte, situaţia se relaxează din noiembrie. În partea a doua a anului caută să-ţi fortifici organismul, căci din 29 octombrie Saturn va împovăra casa sănătăţii.

GEMENI (22.05-21.06)
Anul acesta ai succes în studiu, muncă de concepţie, activitate de autor, publicare, precum şi în tot ceea ce implică intelectul superior, gândirea abstractă, cunoaşterea, cultura, viziunea şi inspiraţia. 2009 îţi lărgeşte foarte mult orizontul, nu doar mental, ci şi fizic, favorizând călătoriile îndepărtate şi relaţiile la distanţă. Se menţine nevoia unei înnoiri în carieră, dar se pare că ai unele dificultăţi în a renunţa la o structură sigură, oricât de învechită sau inadecvată ar fi. Intrarea lui Pluto în Capricorn inaugurează un şir de ani de motivare materială, de sporire a interesului pentru afaceri, investiţii, moşteniri şi surse colaterale de venituri. Totuşi, financiar ai nevoie de prudenţă şi cumpătare. Casa şi familia implică obligaţii crescute. Poate că trebuie să porţi de grijă unui părinte, să rezolvi o situaţie locativă sau să te angajezi într-un efort de durată, cum ar fi construirea unei case. Sentimental, fereşte-te de situaţiile confuze şi nu lăsa stresul domestic sau profesional să-ţi influenţeze relaţia de cuplu. În colaborări şi asocieri discută lucrurile în termeni clari.

RAC (22.06-22.07)
În această perioadă, considerentele practice şi motivaţiile financiare contează mai mult decât dorinţa de succes. Ambiţia este pusă în slujba unor scopuri concrete şi poţi face mulţi bani în 2009, aşa cum banii pot veni spre tine şi din surse colaterale. Fereşte-te însă de partenerii de afaceri dubioşi şi de metodele de câştig ilegale sau imorale, căci mai devreme sau mai târziu acestea vor aduce mari pierderi sau necazuri. Intrarea lui Pluto în Capricorn deschide o epocă (până în 2023) de creştere a magnetismului personal şi de intensă polarizare relaţională. Începe să se contureze o predispoziţie către pasiunea răvăşitoare, contopirea absolută, dar şi către manipulare, gelozie sau distrugere. Relaţiile parteneriale se transformă sau tu te transformi datorită lor. Deocamdată, în 2009 atmosfera din interiorul cuplului pare încordată şi frustrantă. în ce priveşte proprietăţile, ar fi mai bine să te orientezi către întreţinere şi mici reparaţii decât spre noi investiţii, care pot fi decepţionante. în iulie-august, prudenţă mărită în toate domeniile, mai ales dacă te-ai născut după 18 iulie.

LEU (23.07-22.08)

Disponibilitatea romantică este în expansiune, iar oferta sentimentală se îmbogăţeşte. Dacă eşti solo, îţi poţi întâlni jumătatea. Dacă ai deja o legătură stabilă, aceasta prosperă şi, acolo unde este cazul, se poate chiar oficializa. Dacă, din contră, te afli într-o relaţie improprie sau restrictivă, există o mare probabilitate ca 2009 să-ţi aducă eliberarea. Iubirea poate veni de departe sau poate fi întâlnită la drum. Atenţie însă, păstrează-ţi raţiunea, căci există şi riscul ambalării şi iluziilor deşarte! Cercul de cunoscuţi se măreşte, apar noi ocazii de colaborare, ceilalţi îţi sunt binevoitori, ai noroc de contracte avantajoase şi biruinţă în dispute sau competiţii. Intrarea lui Pluto în casa muncii sporeşte puterea de concentrare, dorinţa de perfecţiune şi performanţă, dar tensionează mediul de lucru. Motivaţiile de ordin material îţi impun să faci eforturi suplimentare sau să accepţi condiţii de muncă dificile. Stresul financiar este reliefat: obligaţiile sunt mari şi banii se duc repede. Nu este momentul optim pentru credite sau investiţii. Du o viaţă cât mai sănătoasă, nu risca, fă mişcare şi, mai ales, evită excesele!

FECIOARĂ (23.08-22.09)
Jupiter intră în casa muncii plin de entuziasm şi perspective. Timp de un an, vei lucra cu plăcere şi spor, cel mai probabil la ceva care te absoarbe, în care crezi. Pot apărea oferte de angajare, de avansare, de obţinere a unui al doilea job sau de transfer avantajos. În prima parte a anului este rost de câştiguri suplimentare, recuperări sau cadouri, dar se impune prudenţă, fiindcă banii au o traiectorie capricioasă. Atenţie însă – 2009 nu este un an uşor. Responsabilităţile sunt mari şi, în plus, treci printr-un proces de redefinire în raport cu relaţia de cuplu sau cu omul de alături, de reevaluare a noţiunilor de răspundere partenerială şi libertate personală, de contradicţii între nevoia de schimbare şi teama de nou. O eventuală relaţie care s-ar naşte anul acesta ar putea fi dificil de gestionat, dar bogată în trăiri şi învăţăminte. Grijile domestice sunt numeroase, dar anul este bun pentru bucătărie, grădinărit, animale, bricolaj şi activităţi utilitare. Ai mai multă forţă şi mai puţine neplăceri medicale decât în 2008, dar nu ocoli medicul şi fii cu băgare de seamă dacă ai afecţiuni de tip "hiper" (hipertensiune, hiperglicemie, hipercolesterolemie etc.)!  

BALANŢĂ (23.09-22.10)

Pentru carieră, 2009 pare cam contradictoriu: Saturn te îndeamnă către restrângerea activităţii, în timp ce Jupiter te îmboldeşte să valorifici orice ocazie. Un lucru este cert: va fi un an remarcabil pentru exprimarea talentului şi a creativităţii, pentru exercitarea oricărei profesii ce presupune pasiune, vocaţie. Dacă ai ce înfăţişa lumii, poţi miza pe o şansă maximă în materie de reprezentare şi promovare. Foarte importante sunt colaborările şi contractele mai ales în prima parte a anului. Te pot favoriza, dar nu mereu – atenţie în martie şi aprilie! Sexualitatea, gustul pentru aventură şi pornirile romantice sunt în expansiune tot anul. În primele 5-6 luni apare o amplificare a atractivităţii, a nevoii de a plăcea, a tendinţei la socializare şi flirt, dar şi o concentrare a atenţiei asupra omului de alături şi a problemelor de cuplu. Situaţiile parteneriale nefinalizate sau nelimpezite au tendinţa de a reveni în atenţie. Copiii sunt un subiect de deosebită importanţă acum, iar dacă ai vârsta potrivită, aşteaptă-te la o capacitate sporită de procreaţie. Opoziţia Saturn-Uranus pe axa sănătăţii trage un semnal de alarmă. Se recomandă o supraveghere atentă a organismului tot anul şi prudenţă mărită în martie şi aprilie.

SCORPION (23.10-21.11)
O vestea bună: Pluto a părăsit casa banilor, pe care o ţinea în tensiune din 1995 (câştiguri, pierderi, drame, situaţii-limită). Drept urmare, finanţele reintră în ritm normal, poate ceva mai alert şi mai riscant în iulie-august. Profesional, lunile februarie, martie, aprilie şi mai atrag atenţia asupra relaţiilor de serviciu, plăcerii cu care lucrezi, confortului locului de muncă sau a exprimării talentelor personale. O idilă la serviciu nu este exclusă. Pentru statut şi carieră, ultimul trimestru poate deveni cam turbulent şi este bine să-ţi iei măsuri prealabile de consolidare a poziţiei. Investiţiile în casă, proprietăţi imobiliare sau bunuri de patrimoniu sunt atractive, dar trebuie privite cu prudenţă şi realism. Anul acesta familia se poate mări, iar părinţii şi rudele sunt gata să te sprijine. Preocupările legate de copii continuă să te ţină în alertă, perioada cea mai agitată fiind martie-aprilie. În aprilie, mai, iunie şi iulie sentimentele se manifestă cu forţă, viaţa în doi capătă mai mult relief, iar împrejurările sunt favorabile iubirii. Apogeul este atins în iunie, lună foarte pasională, cu porniri erotice puternice şi comportament subiectiv, pătimaş, impulsiv.

SĂGETĂTOR (22.11-21.12)

Ambiţiile sunt mari, eforturile la fel. Pentru carieră este o perioadă destul de dificilă, dar care îţi dă ocazia de a promova o imagine de persoană serioasă şi competentă, stăpână pe situaţie. Dacă avansarea profesională merge ceva mai lent, în schimb 2009 este un an nepreţuit pentru activităţi intelectuale, pentru studii, informare, scris şi comunicare, toate marcate de oportunităţi, progres şi inspiraţie. Financiar, Pluto te propulsează într-o eră intensă şi complicată, care îţi poate aduce câştiguri mari, dar care îţi poate, la fel de bine, spulbera controlul asupra banilor pe neaşteptate. în ce priveşte căminul, Uranus nu este încă dispus să-ţi permită o viaţă domestică liniştită. Cere continuu schimbări şi înnoiri în familie ori locuinţă. Sentimental, te atrag poveştile de dragoste care au o aură de mister, de necunoscut, de magie. Ai însă tendinţa de a idealiza, de a vedea calităţile fiinţei adorate, ignorând defectele, şi te încrezi cam uşor în vorbele meşteşugite. Fizic, 2009 este un an încordat, care solicită organismul şi dacă ai deja unele afecţiuni medicale trebuie să te îngrijeşti cu atenţie.

CAPRICORN (22.12-20.01)
Intrarea lui Pluto în Capricorn inaugurează pentru tine 15 ani de domnie a ambiţiei, a dorinţei de putere, bani şi control. În 2009, Saturn te sprijină în direcţia studiului, însuşirii noţiunilor complexe, de expert, iar Jupiter are grijă să nu-ţi lipsească banii, ba chiar îţi poate aduce un surplus generos. Fereşte-te însă de risipă, de investiţii fanteziste, de şarlatani şi câştiguri oneroase, căci le poţi plăti scump ulterior. Interesul pentru confortul şi estetica locuinţei creşte şi este foarte posibil să renovezi, să redecorezi sau să faci o altă investiţie mai importantă pentru casă. Cât priveşte viaţa de cuplu, dacă ai o legătură care te nemulţumeşte, acum sesizezi tot mai acut verigile slabe. Pe de altă parte, pasiunea te poate lovi oricând, năprasnic. în 2009 este imperativ necesar să găseşti modalităţi de relaxare (yoga, qigong, sport, artă, hobby etc.), fiindcă pe fondul plutonian, tranzitul Lunii Negre prin zodia ta creşte tensiunea, anxietatea şi frustrarea, iar acestea pot genera chiar manifestări psihosomatice. Acordă o mare atenţie felului cum conduci şi stării tehnice a maşinii, deoarece există un risc de incidente la drum. 

VĂRSĂTOR (21.01-19.02 )

Iată un an care debordează de optimism, energie şi idealism, un an plin de dragoste de viaţă şi poftă de aventură! La 5 ianuarie Jupiter intră în Vărsător, alăturându-i-se lui Neptun. Conjuncţia Jupiter-Neptun are o latură expansivă şi norocoasă, îţi oferă ocazii de ameliorare a situaţiei materiale, profesionale, sentimentale şi sociale, te îndeamnă să călătoreşti şi să-ţi lărgeşti orizontul, te inspiră şi te entuziasmează. Autoritatea, carisma şi pasiunea cu care te dedici ţelurilor te pot duce spre succes. Jupiter atrage o sporire a veniturilor, salutară, dacă ţinem cont de obligaţiile mărite pe care le ai. Abţine-te însă de la speculaţii, operaţiuni financiare riscante sau ilegale. Reţine că, indiferent de domeniu, reuşita vine cu condiţia să nu-ţi pierzi luciditatea, onestitatea şi simţul măsurii. Ia aminte, căci conjuncţia Jupiter-Neptun are ceva amăgitor, hipnotizant, care te poate atrage lesne pe cărări greşite. Păstrează-ţi discernământul! Altfel, poţi cădea pradă unor percepţii exaltate şi te poţi trezi  în situaţii tulburi, delirante, pe care nu le mai poţi controla. Evită excesele şi ai grijă de siluetă, căci ai tendinţa de a te îngrăşa.

PEŞTI (20.02-20.03)

Pluto a părăsit sectorul carierei şi, după 13 ani de mobilizare pe câmpul de luptă, a venit timpul să te destinzi şi să priveşti lucrurile în mod calm şi practic. Se pare că va trebui să faci unele schimbări pentru ca eforturile să-ţi fie răsplătite mai convenabil. Te poţi îndrepta spre activităţi care-ţi aduc mai mult confort şi siguranţă sau îţi poţi tria colaborările, păstrându-le pe cele utile şi renunţând la cele care nu merită osteneala. Dar... dincolo de pragmatismul pe care-l afişezi, creativitatea şi fantezia sunt în efervescenţă, iar în subconştient începi deja să ţeşi planuri măreţe. Este ca şi când ţi-ai pregăti terenul pentru a te putea aventura cât mai departe în 2010, anul în care Jupiter va tranzita Peştii... Aflat în casa relaţiilor, Saturn îţi pune la încercare asocierile şi contractele şi tinde să confrunte cuplul cu propriile-i slăbiciuni – dacă vrei să-ţi conservi legăturile, ai nevoie de răbdare, prudenţă şi tact! Fizic, funcţionezi bine pe perioade limitate, dar e necesar să-ţi încarci bateriile mai des. Ai grijă de tine, căci opoziţia Uranus-Saturn încearcă să-ţi ştirbească nu doar optimismul, ci şi rezistenţa fizică...


2009 – Anul Bivolului

Este al doilea semn în astrologia chinezească şi, la fel ca predecesorul său, Şobolanul, semnifică un nou început. Este asociat cu o construcţie durabilă şi cu acţiune lentă, dar sigură. Va trebui să luăm decizii bune, chiar mai mult decât anul trecut, având în vedere că tot ceea ce începem în 2009 va avea consecinţe pe termen lung. La fel ca şi 2008, Anul Bivolului va fi un an de Pământ. Diferenţa este că 2009 este dominat de semnul yin, pe când 2008 a fost dominat de yang. Se pare că anul acesta va fi mai puţin tumultuos, arată Proastro.com, citat de Ziare.com. La nivel individual, se vor obţine rezultate mai bune dacă se acţionează în funcţie de circumstanţe şi dacă se utilizează adaptabilitatea ca resursă primă. Este al şaselea an la rând în care se întâlneşte un conflict nefast al elementelor (Pământul este în conflict cu elementul de bază al Bivolului, Apa). Combinaţia de Pământ şi Bivol nu este însă în totalitate una negativă. Caracteristica sa primară este durabilitatea. Asta sugerează un mediu dominat de pragmatism prudent. Este un semn că multe proiecte se vor realiza dacă sunt făcute în armonie cu Bivolul de Pământ. Este recomandat să vă concentraţi pe câteva proiecte pe termen lung şi să acţionaţi prudent. De asemenea, este nevoie să nu vă asumaţi riscuri inutile şi să nu cedaţi tentaţiei de a căuta câştiguri pe termen scurt. Anul 2009 va fi unul al realizărilor durabile din punct de vedere individual, dar şi al societăţii. (Gabriela Antoniu)Deşi nu este vizibilă de pe teritoriul ţării noastre, eclipsa totală de soare din 22 iulie cade pentru România în casa a VI-a. Este o casă a angajaţilor, a muncii, a problemelor şi condiţiilor de muncă. Tot acestei case îi corespund sistemul de apărare (poliţie, armată, pompieri), sănătatea, animalele domestice (inclusiv cele de companie). Ca urmare, în perioada verii, în lunile iulie-august, pot apărea evenimente cu impact semnificativ aceste domenii.
Click pentru a mari imaginea

×