x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Primii paşi spre lumea minunată a copilăriei

Primii paşi spre lumea minunată a copilăriei

de Anca Alexe    |    30 Mai 2008   •   00:00
Primii paşi spre lumea minunată a copilăriei

Cleopatra Stratan ● O amintire de suflet pentru o viaţă
La vîrsta de 2 ani, micuţa Cleopatra apărea în prima ei emisiune tv. De-abia se putea înţelege ce spune pe atunci, pentru ca numai după un an şi ceva să lanseze un album şi să susţină un concert de două ore.



Cleopatra Stratan ● O amintire de suflet pentru o viaţă
La vîrsta de 2 ani, micuţa Cleopatra apărea în prima ei emisiune tv. De-abia se putea înţelege ce spune pe atunci, pentru ca numai după un an şi ceva să lanseze un album şi să susţină un concert de două ore.

O evoluţie mai mult decît miraculoasă! Treptat, Cleo a cucerit inimile a milioane de oameni. Glasul ei melodios şi cald l-a făcut celebru pe "Ghiţă", personajul a cărui identitate numai ea o cunoaşte...

Cum a păşit însă Cleopatra în lumea muzicii? Pavel Stratan editase o piesă pentru albumul discografic cu numărul trei din cariera sa. Se numea "Mama". Cînd a mers la studio să o imprime, a luat-o cu el şi pe Cleopatra. Dar nu ca să cînte. "În momentul în care am început să imprim, spune interpretul, Cleo mi-a spus: «Tăticu’, eu ştiu piesa asta!». şi Dumnezeu m-a îndrumat să o pun la microfon. Cînd şi-a dat drumul la voce am înţeles că piesa va fi a ei. Atunci a cîntat pentru prima dată. Avea 2 ani şi 6 luni. Nici nu mă gîndeam că ea va avea aşa un mare succes. Lucrul acesta l-am înţeles abia atunci cînd a apărut în scenă..."

PREMIATĂ. Cea mai mare realizare a "puiului de om" a fost concertul susţinut la data de 20 august 2006. Pentru lansarea primului său album, «La vîrsta de 3 ani», Cleo a cîntat timp de două ore în faţa unui public numeros, a dat autografe şi a rezistat eroic presiunii. Al doilea concert de anvergură a avut loc cu o lună mai tîrziu, la 17 septembrie 2006 la Chişinău. Pentru toate aceste realizări, Cleo a fost decernată cu dublul disc de platină, tripul disc de diamant (cel mai mare trofeu) şi trei premii MTV România.

REALIZĂRI. Acum însă, la 5 ani şi jumătate, în centrul atenţiei este grădiniţa. Nu a renunţat la muzică, dar se bucură din plin de anii copilăriei. "Bucuria pe care mi-a dat-o mie Cleopatra, zîmbeşte Pavel Statan, nu se datorează nici unui trofeu. Clipele mele de fericire au început în secunda în care am aflat că ea o să vină pe lume. Apoi surprizele plăcute s-au ţinut lanţ. Faptul că ea este atît de inteligentă şi cuminte... nu poţi să nu te bucuri de aşa un copil. Sînt cel mai mîndru tată din lume."

DARUL. Tot de la "tăticu’", am înţeles că îi place foarte mult să deseneze şi să danseze. Mai mult, îşi uimeşte în fiecare zi părinţii cu aptitudinile sale actoriceşti. Îi place să se deghizeze, să interpreteze un rol, să imite cu vocea pe cineva. "Iar
atunci cînd imită o face atît de sigur şi firesc, încît rămîn şocat. Să vedeţi cu cîtă grijă îşi hrăneşte ea păpuşa, cum vorbeşte cu ea... de parcă ar vorbi cu un om viu. Sau cînd vorbeşte cu un fir de iarbă... ai impresia că o să-i dea suflet. Este darul copiilor!", încheie Pavel Stratan.

MICA PRINŢESĂ
"Cu un simplu tuc-tuc, ea a trezit în noi toate duhurile bune adormite, spiriduşii şi zînele şi ne-a îndrumat paşii rătăciţi spre minunata lume a poveştilor... Acum, şi cei maturi înţeleg! Dacă Pavel ne-a redat copilăria, Cleopatra ne-a contopit cu ea, ne-a făcut să înţelegem că acesta e adevăratul nostru suflet – cel de Copil. Ne-a dus dincolo de stele şi, în cele din urmă, ne-a umplut inima de poezie"
Luminiţa Zaharia fan Cleopatra

"Acesta-i Ghiţă!"

Cine nu a auzit de "Ghiţă"? Totuşi, cine este el? Asta numai Cleopatra ne poate dezvălui. Iar dacă o vom întreba, cu siguranţă o să spună că e secret. Atunci cînd a luat premiile MTV a şoptit amuzată: "Toată lumea mă întreabă cine-i Ghiţă. Dacă le spun cine-i Ghiţă, mă întreabă unde-i Ghiţă... dacă le spun unde-i Ghiţă, mă întreabă ce face Ghiţă. Dar voi vreţi să ştiţi cine-i Ghiţă?". Şi toată lumea: "Cine-i?". Iar ea a ridicat trofeul în sus şi a spus: "Acesta-i Ghiţă!".
Ulterior, celebrul personaj l-a determinat pe Pavel Stratan să creeze o păpuşă după aspectul Cleopatrei de la primul concert: "S-a lucrat foarte mult la elaborarea ei. Fiecare lucru a fost reprodus în detaliu, iar firma producătoare (o firmă din Spania) s-a angajat să facă păpuşile pe linie de producţie. Reprezentanţii din România au comandat deja păpuşiîn valoare de 2 milioane de euro. Cei interesaţi o pot achiziţiona după data de 15 iulie şi după apariţia din luna iunie a videoclipului "Noapte bună". Pe parcursul procesului de definitivare, după cum spuneam, s-a ţinut cont de toate elementele. În plus, păpuşa Cleo îi va delecta pe copii, prin intermediul unui cip, cu melodia...Ghiţă".
Cînd apare păpuşa şi din ce este alcătuită ea, veţi afla numai dacă citiţi Ediţia de Colecţie a Jurnalului Naţional de luni, 2 iunie!


Surprize plăcute pentru toţi fanii Cleopatrei

Aşa cum v-am obişnuit, Ediţia de Colecţie de luni, 2 iunie, a Jurnalului Naţional va fi însoţită şi de CD. Astfel că veţi avea posibilitatea nu numai să citiţi lucruri inedite despre Cleopatra, dar şi să ascultaţi o serie de piese din cadrul primului ei album. CD-ul de Colecţie conţine 12 melodii, printre care: "Ghiţă", "Cuţu", "Te-am întîlnit", "Pasărea pistruie", "Număr pîn’ la unu", "Oare cît", "Surprize", "Mama", "Zuzu-zuzu" etc. Şi am mai pregătit o surpriză pentru cei care o îndrăgesc pe Cleopatra! Tot în Ediţia de Colecţie veţi găsi un poster de... "La vîrsta de 3 ani".




×
Subiecte în articol: special ghiţă cleopatra