x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ptiu, drace!

Ptiu, drace!

20 Sep 2004   •   00:00

Fetele diavolului, stiute si nestiute / Exorcistii: salvatorii de suflete / Uciga-l mania lui Dumnezeu! / Satanistii, adulatorii intunericului / Necuratul, intre biserica si balamuc



Colectie de impielitati. Despre faptele Necuratului pe acest taram, despre patimile indracitilor si despre izbavitorii lor - vrajmasii lui Michiduta, purtatori de sutana si cadelnita, robii Domnului plini de har - ne-am propus sa povestim. Cu mirare si strangere de inima am descoperit lucrarea Sarpelui asupra urmasilor lui Adam si ai Evei, am stupit in san afland victoriile lui Satan si am aplaudat infrangerile sale, izgonirea lui in trup de porc si-n Pustie.

Ne-am cutremurat intelegand cat rau au adus in lume nu neaparat uneltirile lui Cinenutrebuie, cat mai ales banuiala prezentei acestuia sub coaja carnii omenesti. Am privit sedintele de exorcizare ale preotilor asupra celor aprig munciti de coarne si coada, cu ochii unor oameni ai secolului XX, cu atentie si scepticism. Le-am redat cititorului cu ironia postmoderna care se cuvine a insoti orice discurs despre credintele ce-au intunecat un prea lung Ev Mediu.

Urmarind strengariile Spurcatului in spatiul carpato-danubiano-pontic am fost, in fond, spectatorii unui meci de fotbal pe viata si mai ales pe moarte, c-o poarta-n Rai si alta-n Iad. Daca despre ingeri trebuie sa vorbim neaparat cu sfiala si evlavie, Naiba accepta sa fie luata si la misto. Iar daca nu-i convine, n-are decat sa ne dea in judecata pentru calomnie, ca o sa ne infatisam impreuna la Judecata de Apoi si-acolo pierde sigur. Si pentru ca in meciul despre care veti citi noi, redactia, recunoastem din start ca tinem cu "poarta alba", va recomandam sa n-aveti frica: Dracu' nu intra nicaieri neinvitat si, daca o face, e pe raspunderea lui.

Continuare: Fetele diavolului

×
Subiecte în articol: special