x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Exclusiv! Pana cand moartea ii va desparti, posibil maine! Casatorie la 70 de ani

Exclusiv! Pana cand moartea ii va desparti, posibil maine! Casatorie la 70 de ani

de Cristinel C. Popa    |    17 Iun 2015   •   18:35
Exclusiv! Pana cand moartea ii va desparti, posibil maine! Casatorie la 70 de ani

Casatoria dinainte de inmormantare! Veti fi unul cu altul, pana cand moartea va va desparti! Asa se spune in momentul inregistrarii “contractului intru vecie” in cazul fiecarei perechi de proaspat casatoriti. Numai ca in unele situatii acest lucru se poate intampla chiar in noaptea sarbatorii sau a doua zi! Acestia sunt nu tinerii ci… batranii insuratei! |n luna mai creste vertiginos numarul perechilor de indragostiti ce isi unesc destinele. La Serviciul de Stare Civila Iasi au fost înregistrate 332 de casatorii, un adevarat record. Una dintre explicatii este si aceea ca se intorc cei ce muncesc in strainatate tocmai in acest scop. Printre acestia si perechi “inedite”, discrete, de septuagenari. Asadar, cei de la Starea Civila nu mai prididesc sa uneasca astfel de “tineri” ce vin nu neaparat cu Mercedesul decapotabil, ci mai degraba cu un toiag viguros si cu punga de medicamente in buzunar! Minune e faptul ca reusesc sa stea in picioare pe toata durata ceremoniei. Nu s-au intamplat cazuri cand sa trebuiasca sa fie chemata ambulanta chiar atunci! S-ar parea ca Iasiul e ca o Mecca a casatoriilor in care protagonistii sunt miri si mirese de musai (cel putin) 70 de ani, pentru ca si in anii trecuti au mai fost inregistrate mai multe astfel de cazuri.

Ani la rand a fost o adevarata “serie” cu astfel de proaspat-insuratei! Nu demult am asistat si eu la momentul cand doi astfel de pensionari, de 70 de ani, insotiti de un alai numeros, s-au prezentat in fata ofiterului Starii Civile din Iasi. Cei doi au preferat insa sa fie discreti, asa cum le sta bine unor oameni intelepti, trecuti deja prin viata, daca nu chiar la sfarsitul ei! Asa ca nu au oferit amanunte despre viata in comun a cuplului. Ei s-au marginit sa declare ca au trait impreuna pana in acel moment timp de 30 de ani. Pana la initiativa avuta de cei doi la varsta la care altii sunt deja plecati in lumea celor drepti. Dupa eveniment, alaiul s-a indreptat cu discretie spre casa. Din surse apropiate familiei am aflat ca nu e vorba de nicio petrecere. Singura placere a proaspat insurateilor, dupa clasicul sarut in pragul usii, va fi un pahar de suc, m-a instiintat un “petrecaret” destul de posomorat. |nsa nu, oficierea nu a semanat deloc cu o inmormantare. Nu a avut nimic trist, normal. Mirii au zambit scurt o singura data si s-au sarutat fara prea mult zgomot. |n locul buchetului de flori nu au fost lumanari, ci doar oameni imbracati in negru, sau in orice caz, in culori ceva mai inchise.

Planuri de viitor? Sa nu se mai intample ca sotul sa uite sa ia medicamentele la timp, sa nu faca abuz de sare, sa se plimbe mai mult prin fata blocului, la ocaziile speciale sa-si potriveasca mai bine placile dentare, comenta un mucalit. Sau sa mearga mai des pe la cimitir sa pliveasca buruienile. Sa-si definitiveze testamentul, sa termine de cumparat hainele de inmormantare. Si multe-multe altele! Daca or avea timp sa le duca la bun sfarsit. Pana cand moartea ii va desparti…Maine, poimaine sau de ce nu, peste zece ani, cand vor implini 80 de ani si mai mult. Doar medicul de familie stie cel mai bine!
 

×