x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Faraonii K-1

Faraonii K-1

de Vlad Teodorescu    |    11 Oct 2009   •   00:00
Faraonii K-1
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

De cele mai multe ori, sfaturile antrenorului, apa turnată din belşug undeva în colţul ringului, curentul de aer, niciodată suficient de rece, generat de prosop, toate acestea la un loc nu fac cât o injecţie cu antiinflamatorii şi xilină. Aşa-zisa "reparaţie ad-hoc" are rezultate de fiecare dată.

Galele de K-1 de tip piramidă reuşesc să strângă, de fiecare dată, spectatori-ciorchine la fiecare "reprezentaţie". Pe cât de spectaculoase sunt pentru spectatorii dornici nu numai de sport, dar şi de puţin spectacol, de puţin suspans, pe atât de periculoase sunt pentru sportivii care îşi pun nu numai palmaresul, dar şi sănătatea în joc la astfel de gale. De aceea şansele de "aranjamente" sunt mult mai reduse, rezultatele reflectând, cât mai aproape de adevăr, realitatea din ring.

"Piramidele de la Ploieşti", cea mai recentă manifestare de acest gen, a avut de toate. Decizii controversate - Mihăiţă Golescu, câştigătorul primului meci şi a piramidei până în final, a primit cea mai fluierată decizie la puncte după un meci pe care cel puţin jumătate plus unul dintre spectatori nu au considerat că l-a câştigat. Suspans - fiindcă Marian Iordan, cel care l-a înlocuit în ultimul moment pe "Bombardierul" Ovidiu Buga, a fost la un pas de a furniza marea surpriză, jumătatea plus unul de care am amintit mai sus văzându-l câştigator în confruntarea cu Golescu.

Confirmări - fiindcă Mihai Barbu, de la Respect Gym şi-a respectat blazonul terminând "en fanfare" toate meciurile pe care le-a avut. El este de altfel unul dintre puţinii foşti boxeuri "convertiţi" la arte marţiale care a reuşit să facă performanţă în kick boxingul actual.

Mihăiţă Golescu, câştigătorul categoriei 92 kg, va participa la "K1 ColliZion Bucureşti", marea gală ce va avea loc la 24 octombrie, în vreme ce Mihai Barbu, câştigator la 71 kg, va face deplasarea în Polonia pentru Finala Europeană la K-1.

×
Subiecte în articol: reportaj fotografic