x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Nunta-n familia Sturdza - Mare bal in targul Iesilor

Nunta-n familia Sturdza - Mare bal in targul Iesilor

12 Oct 2004   •   00:00

FOTOREPORTAJ

Printi si printese din toata lumea, celebritati si oameni de afaceri cunoscuti au fost duminica seara oaspetii unui bal ca-n povesti la Palatul Culturii din Iasi: sarbatorirea cu mare fast a cununiei principelui Stefan Dimitrie Ferdinand Sturdza cu aleasa inimii sale, Nina Irina Tandarica.
MARINA CONSTANTINOIU - Iasi

Palatul Culturii din Iasi a aratat duminica seara ca-n povesti. Doamne cu rochii lungi si vaporoase, domni la patru ace, cu costume inchise si cu fracuri, mese si scaune imbracate in alb si rosu, o lumina fermecatoare. Este pentru prima data cand palatul, un simbol al Iasilor, gazduieste un eveniment precum cel din acest week-end: nunta principelui Sturdza.

FAST. Dupa petrecerea moldoveneasca de la Ciric de sambata seara si dupa cununia religioasa de duminica de la mijlocul zilei, nuntasii au avut seara parte de un bal fastuos. Peste 250 de oaspeti, care mai de care mai cunoscuti, au trecut la ora 20:00 pragul Palatului Culturii. Afara, o ploaie deasa. Inauntru, o lumina stralucitoare de-ti lua ochii si un decor de vis.

Urmasi ai vechilor familii princiare europene, ai familiilor aristocrate romanesti, celebritati, oameni de afaceri cunoscuti. Printre ei, principesa Murat, descendenta a lui Napoleon, familia princiara Moruzzi, urmasi ai familiilor boieresti Ghica si Cantacuzino, Ilie Nastase si sotia, Ion Tiriac, insotit de Andreea Marin, Ion Ion Tiriac, insotit de Ileana Lazariuc, o membra a celebrei familii Swarowski, regii cristalului din Polonia, ministrul de Externe, Mircea Geoana, cu sotia, Mihaela, Bianca Brad, Gabi Szabo, Victor Athanasie Stanculescu.

HAI LA JOC! Un meniu romanesc, bautura de la Paris. Bucatarii au fost si romani, dar si elvetieni. Mult gustatul vanat a fost stropit cu sampanie frantuzeasca rafinata. Tortul miresei a venit pe o masa plina de artificii. Au cantat Sofia Vicoveanca si Nicolae Botgros cu taraful sau de peste Prut.

Nuntasii au jucat de le-au sarit pingelele si camesile de pe ei, cum e-o vorba in Moldova. Mirele le-a multumit oaspetilor si a spus ca nunta sa reprezinta pentru familia Sturdza un prim pas al reapropierii de tara. Stefan nu exclus o revenire in Romania pentru ceva mai multa vreme pe viitor. Socrul mare le-a multumit nu numai invitatilor, ci si chelnerilor, si bodyguarzilor.

UN CADOU. Petrecerea s-a terminat la doua noaptea. Invitatii nu au plecat insa cu mana goala, ci cu un dar din partea mirilor. Fiecare dintre oaspeti a primit o cutie de argint cu insemnele familiei si initialele mirilor si cu migdale trase in zahar inauntru.

FOTO

  • MASA LOR. Familia Sturdza s-a simtit excelent si a multumit pentru aceasta tuturor celor care i-au fost alaturi

  • TARAF. Nicolae Botgros a fost adus cu lautarii sai tocmai de la Chisinau

  • JOACA, JOACA. Andreea Marin l-a insotit la nunta pe omul de afaceri Ion Tiriac. Si se pare ca s-a distrat de minune

  • TORTUL MIRESEI. Cu artificii de jur imprejur. Asa a venit tortul miresei sub privirile pofticioase ale invitatilor

  • PRIMUL DANS. Mirii au fost admirati de invitatii lor la cel dintai dans de dupa cununie

  • SOCRII. Mama si tatal lui Stefan, la un dans romantic
  • ×
    Subiecte în articol: reportaj