x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Reportaj de campanie. Ce ar scrie Băsescu, dac-ar fi în locul meu

Reportaj de campanie. Ce ar scrie Băsescu, dac-ar fi în locul meu

de Luiza Moldovan    |    02 Aug 2012   •   17:35
Reportaj de campanie. Ce ar scrie Băsescu, dac-ar fi în locul meu

O noua zi de lupta pentru a tine aprinsa flacara democratiei. Nu cedez! Pana in ultima clipa, pana la moarte lupt cu bestiile alea de Ponta si Antonescu (mai ales Antonescu, pe care chiar nu-l suport). Datorez asta fiecarui roman in parte. Si lu’ ala de a zis "da', si lu’ ala de a zis "nu', si lu’ ala de n-a zis nimic (mai ales lui). Aici, la centrul de lupta pentru democratie, aici, la sediul meu de campanie, de unde lupt cu toata fiinta mea si cu tot ce sunt eu, nici nu mi-am dat seama ca stau de-o luna. Oare s-o fi platit chiria? Sa nu uit, sa trimit pe cineva sa vireze banii aia in cont. Doar sunt un om cinstit si corect! Da’ chiar! Mie mi-o fi bagat salariul? Sau m-a taiat de pe lista doamna de la HR de cand m-a suspendat? Uite, o noua problema care se cere rezolvata: sa vorbesc la HR, pe urma la conta, sa vad daca mi-a intrat cascavalu’ in perete.

In alta ordine de idei, ma simt bine aici, da’ mai bine era la Cotroceni. Tricoul meu albastru a devenit legendar. Ca pulovaru’ lu’ Roman, de la revolutie sau ca bretelele lu’ Tuca. Stiu c-o sa intru in istorie, stiu asta. Dupa ce o sa le treaca nervii pe mine, romanii mei dragi or sa ma pomeneasca! Am salvat aceasta natiune de la esec catastrofal! Va dati seama la ce am fi ajuns daca nu taiam pensiile si salariile, daca nu mai ajustam si alocatiile pentru handicapati si pentru copii, daca nu inchideam spitalele, daca nu faceam sali de sport in sate fara canalizare? Pai ce-i aia sa nu faci sport? Uite, eu inot in fiecare dimineata si bine fac! Dragi romani! Tineti minte! Inotati in fiecare dimineata! E sanatos pentru dumneavoastra, va revigoreaza si va pune pe picioare pentru o noua zi de munca! Sau nemunca pentru ca stiu eu ca nu prea va place sa munciti.

Ziaristii aia sa zica mersi ca le-am pus umbrele deasupra capului, ca altfel faceau insolatie si nu stiu unde s-ar fi ajuns. Imi place sa ma uit la ei, de sus, mai ales cad fac pipi. Niste loaze! Uite-o si p-aia de la Antena3 ce proasta e. Tocmai am vazut-o in direct, vai de capu’ ei, saraca. Aia de la Realitatea e desteapta, aia de la Digi, la fel, e foarte desteapta, nu ma plang nici de reporterul de la B1, si ala e baiat bun, promitator. Sa nu uit sa aflu cand e ziua lui, sa-i fac o surpriza, sa-l fac colonel sau ceva, vad io. Maior, sau poate chiar general, ma mai gandesc.

Mi-e foame. Sa-l trimita Onaca pe baiat sa-mi ia ceva de mancare, ca nu pot sa lupt pentru democratie pe stomacu’ gol. Felu’ unu, felu’ doi si ceva dulce la sfarsit, ca-mi trebuie glucoza la gandit. In rest, lupta, lupta si iar lupta. Pana la urma, am convingerea ca dreptatea va invinge. La urma urmei, nu degeaba a aprins fii-mea a’ mare atatea lumanari la biserica. Uite ca pana si Dumnezeu tine cu mine! Cine trebuie sa plateasca va plati cu varf si indesat. Nota de plata a loviturii de stat se apropie. Javrele sa se pregateasca. Intre timp, eu stau linistit si astept luptand pentru democratie. Timp am, rabdare am, ce-mi mai trebuie? A! Sa nu uit sa-l trimit pe Onaca sa-mi mai ia niste tricouri. D-alea nu mai am.

×