x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje "Sunete sacre", calea viziunii interioare

"Sunete sacre", calea viziunii interioare

de Loreta Popa    |    21 Iun 2009   •   00:00
 "Sunete sacre", calea viziunii interioare
Sursa foto: GABI BOHOLT/Jurnalul Naţional

Psihologul şi psihoterapeutul Monique Tiberghien, o adevărată legendă a psihologiei transpersonale europene, vine în România pentru un eveniment de excepţie, workshop-ul "Sunete Sacre".



Deschiderea inimii către iubirea necondiţionată este una dintre axele muncii terapeutice transpersonale. Dezvoltarea capacităţii noastre de a ierta şi de a iubi este una dintre cheile acestui demers. Elena Francisc, primul şi, deocamdată, singurul psihoterapeut de orientare transpersonală, preşedintele Asociaţiei de Terapii Transpersonale din România (ATT), membru în Consiliul Director al EUROTAS şi membru în Consiliul Director al AHBI, este organizatoarea unui eveniment cu totul special, workshop-ul "Sunete Sacre", susţinut de Monique Tiberghien, ce va avea loc la 27-28 iunie, la Bucureşti.

ASPECTE. Monique Tiberghien este psiholog şi psihoterapeut la Cithe (Centrul International de Terapie) din Bruxelles. Preşedinte fondator al EUROTAS (Asociaţia Europeană de Psihologie Transpersonală), ea predă bioenergie, lucrul cu visele şi psihologia transpersonală în diferite ţări din Europa. Formează psihoterapeuţi în psihoterapie transpersonală în Franţa, la IRETT (Institutul de Cercetări şi Studii în Terapie Transpersonală). Lucrul ei în psihologia transpersonală a fost în mod constant hrănit de calea urmată spre diferite tradiţii spirituale: ucenicia în practica Zen alături de maestrul Deshimaru, apoi cea alături de maestrul Sufit Pir Vilayat Khan, pe care o urmează de mai bine de zece ani. Tradiţia tibetană în care se angajează în continuare îi permite să aprofundeze aspectele cele mai ascunse ale visului şi ale sunetului sacru.

O călătorie în lumină. Universul este vibraţie.

SUNET ŞI LUMINĂ. În toate tradiţiile spirituale ale lumii, sunetele sacre, mantrele, incantaţiile au fost porţi de intrare în stări de conştiinţă extinsă, de expansiune spirituală şi energetică. Monique Tiberghien studiază de zeci de ani sunetele sacre ale celor mai importante tradiţii spirituale ale lumii: tibetană, creştină, sufită, amerindiană. Ghidaţi de ea, vom învăţa să păşim pe cărările subtile ale sunetelor sacre, pentru a intra în spaţii interioare neexplorate şi pentru a trăi natura luminoasă a propriei noastre fiinţe. De asemenea, ne vom explora visele şi vom învăţa să le desluşim înţelesul. "Încă din zorii umanităţii, foarte mulţi practicanţi ai chantelor sacre ai acestei planete au pornit în explorarea deschiderii porţilor către aceste misterioase şi ascunse câmpuri de cunoaştere şi compasiune. Când participanţii acestor grupuri îmbrăţişează emoţia unei mantre au un sentiment de apartenenţă la această istorie ancestrală şi experimentează diverse stări transpersonale, în funcţie de mantrele invocate. Când suntem introduşi în aceste subtile niveluri de sunet, mantrele rezonează în misterioasele adâncimi ale celulelor noastre. Aceste mantre devin o bază sigură pentru a aborda învăţăturile spirituale. Ele pot deveni, de asemenea, un drum către dezvoltarea creativităţii noastre, în special atunci când ne acordăm libertatea de a improviza propria melodie, pornind de la energia specifică a fiecărei mantre", spune Monique Tiberghien.

 "Am cunoscut-o pe Monique acum patru ani, în Franţa, în timpul unei formări în psihoterapie transpersonală. Era şi este încă formator la Institutul de Studii şi Terapii Transpersonale la care m-am format. Monique este şi cea care a fondat cu foarte mulţi ani în urmă  EUROTAS. De patru ani şi Asociaţia de Terapii Transpersonale (ATT) pe care o conduc face parte din EUROTAS. Iar eu am intrat în Comitetul Director al EUROTAS acum trei ani. Aşa că... pe mine şi pe Monique ne leagă ceva mai mult decât un training făcut împreună. Avem principii şi valori comune şi credem foarte tare în mişcarea transpersonală, spirituală, în lărgirea conştiinţei, în noua paradigmă a conştiinţei şi în noua cartografie a psihicului uman. Monique a acceptat să vină în România în primul rând pentru că ne leagă toate acestea, dar şi pentru că îşi doreşte foarte mult să susţină asociaţia noastră (ATT) şi să contribuie la lărgirea conştiinţei celor interesaţi şi aici, în România", ne-a spus Elena Francisc, organizatoarea acestui eveniment. Acest workshop este un modul obligatoriu în programul de Formare în Terapii Transpersonale al ATT. Puteţi afla mai multe detalii accesând www.att.org.ro.

×