x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Unii au votat cu "NU” pentru că NU-l mai suportă p-ăsta!

Unii au votat cu "NU” pentru că NU-l mai suportă p-ăsta!

de Irina Munteanu    |    Luiza Moldovan    |    29 Iul 2012   •   13:54
Unii au votat cu "NU” pentru că NU-l mai suportă p-ăsta!

Multi ametiti pe lumea asta! "Dintre care', cum spunea nemuritorul... aaa... Gambetta, "eu sunt cel dintai'. Eu, adica Luiza, ca Irina nu e ametita, Irina doar e. Desi pare foarte greu de crezut, sectiile de evidenta a populatiei au lucrat ieri la foc continuu, din cauza ca lesinati ca mine (L.) s-au dus atunci, in ultimele ore, sa-si faca buletine ca sa poata vota. Recunosc, odata cu buletinul imi pierdusem si speranta c-am sa mai pot vota la referendumul asta, dar agariciul din mine statea si ma tragea de par: "Du-te si voteaza, du-te si voteaza, nu fi de tot tampita, nu fi dintre cei care boicoteaza, dintre tradatorii acestui neam, du-te si fa-ti buletin!' M-am dus, deci, si mi-am facut buletin. Nu stiam ca aveam sa cunosc alti tradatori de neam si tara, ca mine, care s-au dus si ei, amaratii, sa-si traga identitatea-n poza, ca sa poata sa voteze. La intrare, imi iese una cu plin inainte, ca-i cu burta la gura. E foarte fericita c-a scapat asa usor. Asa, asa, du-te, fata, si voteaza! O tanti se tine dupa noi, ca io am de facut poze si nu stie unde se fac si ea crede ca io stiu si se tine si ea dupa mine, c-asa a vazut la mine. Doaaaaamne! Credeam ca numai io sunt asa de!


"Ma duc sa votez, trebuie sa votez, nu ma intereseaza, io nu ma culc azi pana nu votez, chit ca dupa mine se-nchide sectia de votare!'. Irina tocmai imi spusese ca prezenta la vot, la ora cu pricina, nu era dintre cele mai optimiste, desi io incerc s-o linistesc, spunandu-i ca ba da, ca sa stea linistita. La care mamaia ca cica "stai sa vezi, c-am vorbit io la piata azi-dimineata cu oamenii, ca ei, mama, voteaza cu "nu', ca nu-l mai suporta p-asta!!!' Simtim ca-nnebunim. Ne uitam una la alta siderate si apoi ne vine-n minte zicala aia a lu’ Petre Tutea, cum c-a facut puscarie sapte ani de zile pentru un popor de cacat. E, da, ca parca toata lumea care se duce sa voteze, voteaza cu "da'. Mai voteaza lumea si cu "nu', da’ una e sa votezi cu "nu' pentru ca nu esti de acord cu demiterea si alta e sa votezi cu "nu' pentru ca nu-l mai suporti p-asta!!!

Doamna de la evidenta e extraordinar de plictisita si de obosita. Ma ajuta si ea, saraca, atat cat poate. Ma pune sa vin sa-mi iau buletinu’ la sapte seara. Incerc s-o vrajesc cu toate puterile mele. "Bine, la cinci'. Chestia e ca de ce dureaza atata? Pentru ca nu e cum au zis astia la televizor, ca dureaza o juma’ de ora - o ora, dureaza mai mult, pentru ca buletinele se fac la Politia Capitalei, pe Eforie, si ca sunt aduse cu un curier si ca, deci, dureaza, nu-i asa, toc-poc, treci la loc. Ahaaa, acum intelegem mai multe.

Intre timp, zburam pe Comanita. Ne e teama ca pierdem vreo actiune, ceva. Dupa ce ca e un cald de tropai, masinile televiziunilor fac si ele caldura lor. Base e plecat. Probabil ca profita de faptul ca vila Dante e deschisa publicului si profita si el, saracul, ca unul din popor, sa vada in ce stadiu se afla renovarile. Biserica Dichiu e inchisa. In curte, unu’ in costum se roaga la Doamne-Doamne. Irina zice ca-i dus, da’ io nu stiu decat ca-i imbracat in costum negru pe caldura asta atat de greu de suportat!
Doamne, apara-ne si pazeste-ne si da-le la astia gandul cel bun!

×