x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Savoarea toamnei

Savoarea toamnei

de Anca Alexe    |    Roxana Vintila    |    26 Oct 2008   •   00:00
Savoarea toamnei

ANOTIMPURI  •  TĂRGUL DE SFĂNTUL DUMITRU
La Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" serbarea marelui Sfânt Dumitru a ajuns la final.



Se spune că Sfântul Dumitru cel Nou este ocrotitorul Bucureştiului şi al întregii Muntenii. În preajma acestei sărbători, sute de credincioşi au trecut pragul Muzeului Naţional al Satului. Începând de vineri şi până astăzi, cadrul tradiţional al instituţiei culturale a găzduit evenimentul "Anotimpurile Toamnei".

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale sau în straie de oraş, cei prezenţi la festival şi-au îndreptat atenţia către instrumentele de suflat, meşterii olari şi accesoriile populare.

ARTA CARTOFULUI. Dintre toate alimentele pe care natura le-a pus la dispoziţie, cartoful a ocupat un loc de onoare. Un aliment generos pentru întreaga planetă. Aceasta este "poezia" care a inspirat titlul expoziţiei lui Jean Louis Gonterre, "Cartoful-Mamă", realizată cu prilejul Anului Internaţional al Cartofului.

"Ultimul anotimp" s-a desfăşurat în cadrul gospodăriei Berbeşti... prin intermediul expoziţiei de fotografie, Romeo Tiberiade a vorbit în imagini despre "Rădăcinile durerii". Aşadar, timp de trei zile, Muzeul Satului a asigurat o atmosferă în culorile artei, cu iz tradiţional, cu aromele consacratelor, de acum, produse bio, dar mai ales cu ritmuri de folclor tradiţional.

×
Subiecte în articol: eveniment