x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Şcoală particulară, pentru elevi şi profesori...

Şcoală particulară, pentru elevi şi profesori...

de Diana Scarlat    |    28 Iul 2012   •   21:00
Şcoală particulară, pentru elevi şi profesori...

Parintii care sunt ingrijorati de educatia copiilor si sunt dispusi sa plateasca pentru o scoala de nivel european, nu mai trebuie sa caute oferte in afara tarii, pentru ca s-a deschis o astfel de scoala la Bucuresti.

Liceul Teoretic National, o noua scoala particulara la standarde europene, isi deschide portile in aceasta toamna, in Capitala, dupa ce a facut o echipa de profesori foarte buni, platiti cu salarii de patru ori mai mari decat in invatamantul de stat.

Primii profesori au venit de la liceele Tudor Vianu, Mihai Viteazu, Spiru Haret si George Cosbuc, iar angajarea cadrelor didactice se face in functie de performante. Scoala are cursuri de la clasa pregatitoare pana la clasa a zecea anul acesta, urmand ca in anul scolar urmator sa formeze si clasele a XI-a si a XII-a, organizand bacalaureat european. Aceasta noua scoala este rezultatul efortului unui grup de profesori ce au calificari nationale si internationale, coordonat de prof. dr. Silvia Moraru, fost director al Colegiului National "Tudor Vianu", care se implica nemijlocit in desfasurarea procesului instructiv-educativ.

Elevii si parintii trebuie sa stie ca, in afara de cursurile tinute aici la standarde europene, care, pe de o parte, respecta programa nationala de invatamant, iar pe de alta parte ofera multe optiuni suplimentare, elevii au sansa sa se pregateasca pentru studiul in strainatate, la cele mai bune universitati.

Taxele pornesc de la 5.500 de euro, pentru clasa pregatitoare, ajungand pana la 8.900 de euro, pentru clasele de liceu, informatiile fiind afisate detaliat pe pagina web a scolii, liceulnational.ro. Dar exista si o serie de reduceri, intre 15% si 100%, fiind scutiti de taxa elevii olimpici care se inscriu la acest liceu. Astfel, liceul ofera o reducere a taxei de scolarizare pentru elevii institutiilor de invatamant particulare ce doresc sa se alature comunitatii. Reducerea este egala cu valoarea avansului achitat catre institutia de invatamant de la care elevul se va transfera. De asemenea, in anul scolar 2012-2013, Liceul Teoretic National ofera scutirea de taxa educationala pentru tinerii olimpici nationali si internationali ce vor dori sa devina elevi ai acestei scoli. Scutirea de taxe scolare se va aplica pana la terminarea studiilor pentru elevii astfel inscrisi, cu conditia mentinerii calitatii de olimpic national sau international.

Clasele nu depasesc numarul optim de 15 elevi, astfel incat cursurile se pot desfasura in cele mai bune conditii, iar dotarile sunt la standarde internationale, elevii beneficiind de cele mai bune conditii. Liceul Teoretic National este o scoala privata, situata in zona Pietei Victoriei, intr-o cladire noua ce beneficiaza de dotari de ultima generatie, nu doar in cadrul salilor de curs, ci si pentru desfasurarea activitatilor sportive si recreative.

×