x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sfârşitul lumii … Să fie acum?

Sfârşitul lumii … Să fie acum?

de Carmen Anghel    |    18 Mar 2011   •   14:06

Sfârşitul i-a fascinat întotdeauna pe oameni. Ultima clipă. Ultima clipă a unui om. Ultima clipă a unei civilizaţii. Ultima clipă a planetei.

De-a lungul mileniilor s-au făcut tot felul de scenarii. De la mayaşi la Nostradamus, de la oameni de ştiinţă la scriitori.

Sfârşitul va veni... va fi adus de foc sau de o apă mare, sau de dispariţia soarelui care va fi mâncat de cine ştie ce ciudăţenii, timpul îşi va fi înghiţit ultima secundă, iar oamenii nu vor avea ce să mai facă.

Sfârşitul lumii se vinde bine. Întotodeauna s-a vândut bine. În zilele noastre apar filme care închipuie cum va fi ultima respiraţie a planetei. Unele dintre ele mai lasă o rază de speranţă: cei aleşi (adică bogaţii) vor putea scăpa. Se vor putea muta pe alte planete sau pe cine ştie ce oraşe spaţiale construite din timp. Adică ei vor scăpa de Judecata de Apoi?

Ceea ce se întâmplă în ultima vreme la nivel planetar  face ca omenirea să îşi trăiască întrucâtva propriile scenarii. Pământul se încălzeşte, polii fac schimb între ei, calota glaciară se topeşte, inundaţiile sunt din ce în ce mai dezastruoase, secetele usucă totul, multe specii de plante şi de animale dispar, vulcanii erup şi dau peste cap economia planetei, criza mondială  a adus în prim-plan sărăcia, ­foametea şi războaiele, cutremurele despică pământul, prăbuşesc oraşe întregi, şi, ceva ­relativ nou intrat în lista pericolelor, tsunami. Tsunami, care în câteva secunde  mătură tot ceea ce a mai lăsat întregul cutremur.

Zguduirea din Japonia a înspăimântat din nou omenirea.

Pentru anul acesta, la 21 mai, se prevede sfârşitul lumii. Dar şi pentru finalul anului 2012. Aşa se spunea şi despre anul 2000…

Citiţi toate articolele din Ediţia de colecţie a Jurnalului Naţional - Sfârşitul lumii

×
Subiecte în articol: editie de colectie - sfarsitul lumii