x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Solidaritate de breasla: marsuri ale tacerii in toata tara

Solidaritate de breasla: marsuri ale tacerii in toata tara

24 Apr 2005   •   00:00

Actiunile de solidaritate cu ziaristii romani rapiti in Irak s-au desfasurat in acest week-end si in cateva orase din tara.

LA UNISON. Ziaristii valceni s-au alaturat si ei marsurilor de sustinere din alte orase
Cu exceptia Bucurestiului, unde manifestatiile au avut loc in fiecare zi, la Valcea, Sibiu, Oradea si Constanta au iesit ieri in strada sute de colegi de breasla, in speranta ca gestul lor va sensibiliza autoritatile.

VALCEA. La miting au participat circa 40 de jurnalisti de la unele dintre cele mai importante canale media valcene: ziarele Info Puls de Valcea, Viata Valcii, Opinia Olteniei, Editie Speciala, saptamanalele Vocea Valcii, Obiectiv, televiziunile Etalon si Valcea 1, postul de radio Metronom, corespondentii ziarelor si televiziunilor centrale. Mitingul a fost urmat de un mars spontan, pana in scuarul Mircea cel Batran, aflat in centrul municipiului Ramnicu Valcea.

ORADEA. Cateva zeci de ziaristi s-au strans in fata sediului Prefecturii si timp de o jumatate de ora au stat in tacere, afisand pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "Eliberati-i!" sau "Oradea e alaturi de voi". "In asemenea momente nu mai conteaza unde lucram fiecare, nu mai conteaza ca suntem concurenti, ci faptul ca suntem cu totii ziaristi si ca oricare dintre noi ar putea fi in locul lor", a spus Stelian Radu Cacuci, de la Radio Romania Actualitati.

CONSTANTA. Jurnalistii constanteni, veniti ieri in numar mare in fata Prefecturii, isi pun speranta in modul just de a actiona al autoritatilor, pentru ca Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian sa fie adusi teferi acasa. Ei cred ca nu este normal ca aceste conflicte sa-i afecteze pe cei care nu vor decat sa-si faca meseria. La adunarea de solidaritate, ziaristii constanteni au semnat o petitie, pe care au inaintat-o autoritatilor statului.

SIBIU. Solidari cu jurnalistii rapiti in Irak, peste 150 de sibieni au participat sambata la o actiune organizata de Liga Jurnalistilor din Sibiu si prietenii lui Sorin Miscoci. Purtand afise pe care era chipul lui Sorin cu mesajul "Te asteptam acasa, Sorin!" si cu imaginile lui Ovidiu, Marie-Jeanne si Sorin, sibienii au marsaluit, de la blocul in care locuieste familia lui Sorin, pana la Prefectura Judetului Sibiu, unde au pastrat un moment de tacere. Incepand de astazi, Liga Jurnalistilor din Sibiu si prietenii lui Miscoci, avand alaturi pe prietena acestuia, Andreea Costiu, vor organiza o actiune maraton pana la intoarcerea acasa a celor trei. Cu sprijinul autoritatilor locale, sibienii vor fi prezenti in fiecare zi, incepand cu ora 15:00, in fata Primariei din Sibiu, purtand afise si pancarte in care se solicita eliberarea celor trei jurnalisti. Ei vor imparti si fluturasi de solidarizare. (Dan Tomozei, Octavian Herta)

MITING AZI, IN CAPITALA
Mai multe asociatii din mass-media vor organiza astazi la pranz, in centrul Capitalei, un mars de solidaritate cu jurnalistii rapiti in Irak, actiunea urmand sa se desfasoare in liniste, fara scandari de lozinci si statii de amplificare.

Marsul tacerii se va desfasura intre orele 12:00 si 13:00, pe traseul Piata Universitatii - Ambasada Irakului - Piata Victoriei.

Nu se va stationa in nici un loc de pe traseu si vor putea fi afisate doar pancarte cu fotografiile ziaristilor si numele asociatiilor participante.
×
Subiecte în articol: eveniment