x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Unde au fost americanii când:

Unde au fost americanii când:

13 Aug 2012   •   13:32
Unde au fost americanii când:

● Curtea Constitutionala a fixat fara nici un argument pragul de participare minima la referendumul pentru suspendarea presedintelui a jumatate +1 din numarul cetatenilor inscrisi pe listele electorale permanente, sfidand propria decizie de la referendumul din 2007, validat cu 50 la suta din paticipantii la vot?

● Conducerea Directiei Nationale Anticoruptie a asmutit procurorii impotriva unor membri ai Consiliului National al Magistraturii, cel vizat fiind de fapt Victor Ponta, inregistrat si monitorizat pe vremea cand nu era prim-ministru?

● Traian Basescu dicta Curtii Constitutionale ca pe listele electorale permanente la referendum sa fie incluse si persoanele cu domiciliul in strainatate, iar CC se conforma executand "lovitura de stat" printr-o erata emisa de un singur judecator si fara semnatura presedintelui Curtii?

● Conducerea Ministerului de Interne, inclusiv doi membri ai Guvernului, la ordinul aceluiasi Traian Basescu, era ascultata, urmarita si anchetata de aceiasi procurori zelosi executand dorintele suspendatului?

● Procurorii au declansat o ancheta pentru "instigare la vot", chemand la interogatorii manechinele care au participat la referendum la Mamaia?

● Parchetul General a ridicat inaintea finalizarii referendumului acte originale de la Curtea Constitutionala, Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Directia Generala Pasapoarte, Directia Evidenta Populatiei si Administrarea Bazelor de Date transformandu-se intr-o institutie care stabileste in afara legii pragul electoral?

● CSM, in loc sa reactioneze la felul in care procurorii executau ordinele lui Traian Basescu, ataca oamenii politici care au facut declaratii impotriva statului politienesc?

● Asadar, unde se aflau reprezentantii celui mai democratic stat cand se intamplau toate aceste atentate la democratie si statul de drept in Romania?

×